ΑΘΗΝΑ
03:06
|
08.09.2024
Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας καταγγέλλει πως δεν υπάρχει αρκετό νερό λόγω λειψυδρίας-Βίντεο αναγνώστη Κοσμοδρομίου από τη φωτιά.
Φωτιά σε Στιμάγκα και Νεμέα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί στη Στιμάγκα Κορινθίας και από το απόγευμα μαίνεται ανεξέλεγκτο.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αυξήθηκαν σε 140 πυροσβέστες, 45 οχήματα και έξι πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Η φωτιά κατευθύνεται στο Κούτσι Νεμέας

Μια ανάσα από το Κούτσι Νεμέας βρίσκεται το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την Στιμάγκα του Δήμου Βέλου-Βόχας και έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση στην Στιμάγκα, ωστόσο το πύρινο μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων, έκαψε αμέτρητες καλλιέργειες και μελίσσια, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση και να δηλώνουν, ότι χάνονται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς. Στην περιοχή καλλιεργείται κυρίως σουλτανίνα.

Στο σημείο βρίσκεται ο Δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος και οι τέσσερις Αντιδήμαρχοι κ. Μούσχουρας, Σκάζας, Ρογκάκης και Γιαννακόπουλος.

Επί τόπου βρίσκονται ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας Θανάσης Μανάβης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Λυμπερόπουλος.

Ο Θανάσης Μανάβης σε δηλώσεις του ζήτησε μέτρα για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της  λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η περιοχή επισημαίνοντας πως σύντομα, αν μείνουν ως έχουν τα πράγματα, δε θα έχουν νερό ούτε για να πιούν, πόσο μάλλον να σβήσουν πυρκαγιές…

Νωρίτερα στο σημείο βρίσκονταν 60 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην περιοχή πνέουν άνεμοι μέτριας έντασης.

Φωτογραφίες και βίντεο από φίλο αναγνώστη του Κοσμοδρομίου:

Σύμφωνα με τον αναγνώστη του Κοσμοδρομίου, που βρίσκεται κοντά στη φωτιά, αυτή τη στιγμή (20.00, 11 Ιουλίου) πετάνε 4 καναντέρ και 2 ελικόπτερα στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα