ΑΘΗΝΑ
01:22
|
08.09.2024
Το ΝΑΤΟ δεσμεύτηκε να στείλει 40 δις ευρώ για τον επόμενο χρόνο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-16.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις εμπρηστικές δηλώσεις του ΝΑΤΟ, αναφορικά με την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία απάντησε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δηλώνοντας ότι η Μόσχα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες για να κρατήσει την Ουκρανία έξω από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, «με την κατάρρευση είτε της Ουκρανίας, είτε του ΝΑΤΟ».

Υπενθυμίζεται πως τα 32 μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας διαβεβαίωσαν το Κίεβο για την υποστήριξη τους στη «μη αναστρέψιμη πορεία της» προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, στην Ουάσινγκτον.

Ο Ρώσος πολιτικός σχολίασε τη Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής της Ουάσιγκτον, συγκεκριμένα στην παράγραφο που έγραφε: «Θα συνεχίσουμε να την υποστηρίζουμε [την Ουκρανία] στην αμετάκλητη πορεία της προς την πλήρη ευρωατλαντική ολοκλήρωση, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στο ΝΑΤΟ».

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι η “μη αναστρέψιμη πορεία” της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ θα τελειώσει με την κατάρρευση είτε της Ουκρανίας είτε του ΝΑΤΟ. Ή -ακόμα καλύτερα- και των δύο», είπε ο Μεντβέντεφ.

Παράλληλα, το ΝΑΤΟ δεσμεύτηκε εχθές να στείλει τουλάχιστον 40 δισεκατομμύρια ευρώ σε βοήθεια για τον επόμενο χρόνο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και της αεροπορικής άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα