ΑΘΗΝΑ
01:21
|
08.09.2024
Στο επίκεντρο των συζητήσεων των 400 εκπροσώπων από 16 χώρες: «Ο ρόλος των κοινοβουλίων στην ενίσχυση της πολυπολικότητας για δίκαιη παγκόσμια ανάπτυξη και ασφάλεια».
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν θα παραστεί στις εργασίες του 10ου Κοινοβουλευτικού Φόρουμ των BRICS, οι οποίες ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει μια σειρά από συναντήσεις με εκπροσώπους των κρατών μελών των BRICS στο περιθώριο του φόρουμ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Συνέλευσης (Άνω Βουλή) ανακοίνωσε ότι στο διήμερο φόρουμ (11 και 12 Ιουλίου) συμμετέχουν έως και 400 αντιπρόσωποι από 16 χώρες. Το κεντρικό θέμα του φόρουμ θα είναι «Ο ρόλος των κοινοβουλίων στην ενίσχυση της πολυπολικότητας για δίκαιη παγκόσμια ανάπτυξη και ασφάλεια». Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, Βαλεντίνα Ματιβιένκο η θεματική του φόρουμ συνάδει με τις βασικές προκλήσεις της διεθνούς κοινότητας σήμερα. «Η πολυπολικότητα είναι από τις κορυφαίες προτεραιότητες της ρωσικής προεδρίας. Υποστηρίζουμε τη δίκαιη και ασφαλή ανάπτυξη. Όλη η εκδήλωση του φόρουμ επικεντρώνεται γύρω από αυτό», τόνισε η Ματιβιένκο.

Το «παρών» στο 10ο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ των BRICS θα δώσουν ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, Αλεξάντερ Μπέλγκοφ, βουλευτές από τη Βραζιλία, την Αίγυπτο, την Ινδία, το Ιράν, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αιθιοπία και τη Νότια Αφρική.

Επίσης στο φόρουμ συμμετέχουν αντιπροσωπείες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευση των Κρατών Μελών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Ο Ιρανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν

Ιλχάμ Αλίγιεφ: Το 80% της συνθήκης ειρήνης με την Αρμενία έχει συμφωνηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα