ΑΘΗΝΑ
01:29
|
08.09.2024
Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ανακοινώνει συμφωνία επί της αρχής για εκεχειρία στη Γάζα, τονίζοντας πως μένει ακόμη πολλή δουλειά.
Τζο Μπάιντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, από το λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ, ανήγγειλε πριν λίγο την επίτευξη συμφωνίας επί της αρχής μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Αναφέρει επί λέξει:

«Πριν από έξι εβδομάδες παρουσίασα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για το πώς θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και επιστροφή των ομήρων στην πατρίδα. Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει και πρόκειται για πολύπλοκα ζητήματα αλλά το πλαίσιο αυτό έχει πλέον συμφωνηθεί τόσο από το Ισραήλ όσο και από τη Χαμάς. Η ομάδα μου σημειώνει πρόοδο και είμαι αποφασισμένος να τα καταφέρουμε».

Με την κίνηση αυτή ο Τζο Μπάιντεν επιχειρεί μεταξύ άλλων να μειώσει τις ασφυκτικές πιέσεις που καταβάλλονται εδώ και βδομάδες σε βάρος του από στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος προκειμένου να αποχωρήσει από την κούρσα των προεδρικών εκλογών του Νοέμβρη και να παραχωρήσει την υποψηφιότητα σε κάποιον νεότερο ή νεότερη.

Επιπροσθέτως, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο επιδιώκει να εμφανίσει μία «επιτυχία» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στο μέτωπο ενός καταστροφικού πολέμου για τον παλαιστινιακό λαό ενώ η κυβέρνησή του έχει στήσει ασπίδα προστασίας και ασυλίας στην κυβέρνηση και τον στρατό του Ισραήλ στο πλαίσιο εξυπηρέτησης αμερικανικών μεσοπρόθεσμων γεωπολιτικών συμφερόντων.

Αξίζει σε αυτό το πλαίσιο να επισημανθεί πως τα αρκετά από τα μεγαλύτερα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης απέφυγαν να προβάλλουν άμεσα την ανάρτηση του Προέδρου Μπάιντεν για τη φερόμενη επί της αρχής συμφωνία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα