ΑΘΗΝΑ
01:29
|
08.09.2024
Μία ακόμα αμφιλεγόμενη συνάντηση είχε χθες ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, μετά τα ταξίδια του σε Κίεβο, Μόσχα και Πεκίνο.
«Συζητήσαμε τρόπους για την επίτευξη ειρήνης. Τα καλά νέα της ημέρας: θα το λύσει!»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία ακόμα αμφιλεγόμενη συνάντηση είχε χθες ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, που πέταξε από την Ουάσιγκτον όπου βρέθηκε για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Φλόριντα προκειμένου να συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και εκ νέου διεκδικητή της εξουσίας, Ντόναλντ Τραμπ.

«Αποστολή Ειρήνης 5.0», έγραψε ο Όρμπαν στον λογαριασμό του στο X, συνεχίζοντας να μετράει τις συναντήσεις-ορόσημα που ξεκίνησε με την επίσκεψή του στην Ουκρανία και τη συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το τετ α τετ του στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν που προκάλεσε την οργή της Δύσης και το ταξίδι του στην Κίνα.

«Ήταν τιμή μου να επισκεφτώ τον Πρόεδρο στο Μαρ-α-Λάγκο. Συζητήσαμε τρόπους για την επίτευξη ειρήνης. Τα καλά νέα της ημέρας: θα το λύσει!» έγραψε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ενώ στον δικό του ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ο Τραμπ έγραψε: «Σε ευχαριστώ Βίκτορ. Πρέπει να υπάρξει ειρήνη και γρήγορα».

Ο Ούγγρος ηγέτης έχει υποστηρίξει ανοιχτά την υποψηφιότητα του Τραμπ, με τον οποίο είχε συνάντηση και τον περασμένο Μάρτιο, και έχει εκφράσει την αισιοδοξία του ότι αυτό θα ήταν μια κίνηση για να μπει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι θα μπορούσε να διευθετήσει τον πόλεμο «μέσα σε 24 ώρες».

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, σχολιάζοντας την συνάντηση Τραμπ-Όρμπαν ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι «οποιοσδήποτε τυχοδιωκτισμός που αναλαμβάνεται χωρίς τη συναίνεση ή την υποστήριξη της Ουκρανίας, δεν είναι κάτι που συνάδει με την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα