ΑΘΗΝΑ
00:18
|
08.09.2024
«Ο Μακρόν οφείλει να είναι ο εγγυητής της δημοκρατίας. Εάν δεν σεβαστεί το αποτέλεσμα της κάλπης η χώρα θα βυθιστεί στο χάος».
Στις 18 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει η Εθνοσυνέλευση με τη σύνθεσή της
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε διαδηλώσεις στις 18 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει η Εθνοσυνέλευση με τη σύνθεσή της, καλεί το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γαλλίας, η Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας (CGT), απαιτώντας από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο, νικητή των εκλογών της περασμένης Κυριακής.

«Η CGT και οι οργανώσεις της καλούν τον Εμανουέλ Μακρόν να σεβαστεί τα αποτελέσματα της κάλπης», τονίζουν οι εργαζόμενοι, προσθέτοντας ότι «δεν τίθεται θέμα συνέχισης των βίαιων οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών» καθώς η νέα κυβέρνηση οφείλει να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατό γύρω από το πρόγραμμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου».

Τα αιτήματα του συνδικάτου αποτελούν μια άμεση απάντηση στην επιστολή του Μακρόν προς τους Γάλλους πολίτες στις 10 Ιουλίου, στην οποία ανέφερε «τελικά δεν κέρδισε κανείς. Καμία πολιτική δύναμη δεν έχει επαρκή πλειοψηφία και τα μπλοκ ή οι συνασπισμοί που προέκυψαν από αυτές τις εκλογές είναι όλα στη μειοψηφία» και προέτρεψε τις κύριες πολιτικές δυνάμεις να δημιουργήσουν έναν κεντρώο συνασπισμό.

«Ο Μακρόν οφείλει να είναι ο εγγυητής της δημοκρατίας. Εάν δεν σεβαστεί το αποτέλεσμα της κάλπης η χώρα θα βυθιστεί στο χάος», δήλωσε η Σοφί Μπινέ, γενικός γραμματέας της CGT, χαρακτηρίζοντας την επιστολή του προέδρου Μακρόν «πηγή μεγάλης οργής για τη χώρα».

Ο Φιλίπ Πουτού, ηγέτης του Ριζοσπαστικού Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (NPA) κάλεσε επίσης σε μαζικές διαδηλώσεις. «Είναι ακόμη πολύ πιθανό για να επιτύχουμε μια αριστερή κυβέρνηση που θα ακολουθεί αριστερές πολιτικές. Θα πρέπει να πιέσουμε πολύ σκληρά από τα κάτω, μέσω ενωτικών κινητοποιήσεων, διαδηλώσεων, απεργιών. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τους ελιγμούς και την εχθρότητα των κυρίαρχων», έγραψε σε ανάρτησή του στο X.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα