ΑΘΗΝΑ
01:19
|
08.09.2024
Λόγω κυβερνητικής ανικανότητας, χιλιάδες επιχειρήσεις υποχρεώνονται να επιστρέψουν επιδότηση που πήραν το 2022 για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
Κωστής Χατζηδάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Documento πως χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται αιφνιδιαστικά να επιστρέψουν κρατικές επιδοτήσεις για το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η εφημερίδα ανέδειξε Κοινή Υπουργική Απόφαση με την υπογραφή του Κώστα Χατζηδάκη, που δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου (μία μέρα μετά τις ευρωεκλογές), με την οποία χιλιάδες επιχειρήσεις υποχρεώνονται να επιστρέψουν την «οριζόντια επιδότηση» ύψους 2 εκατοντάδων ευρώ που πήραν το 2022 για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.  Και αυτό διότι οι επιδοτήσεις δόθηκαν παράτυπα δίχως την εξασφάλιση έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε την παραίτηση του Κωστή Χατζηδάκη κατηγορώντας τον για εμπαιγμό και κοροϊδία των Ελλήνων πολιτών. Μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καταθέσει πρώτο σχετική ερώτηση ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο  ενώ η κυβέρνηση ήξερε ήδη από το Δεκέμβρη του 2023 ότι οι επιδοτήσεις αυτές θα ζητηθούν πίσω…

«Μετά απ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε παρά να ζητήσουμε την παραίτηση του κ. Κ. Χατζηδάκη. Επειδή εμπαίζει τους πολίτες, επειδή τέτοια ξαφνική απαίτηση μέσα σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας, συνιστά κοροϊδία και ανήθικη στάση απέναντι  σε σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους, επειδή το παραμύθι της «αριστείας» πρέπει να σταματήσει» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα