ΑΘΗΝΑ
01:25
|
08.09.2024
Αναζητούνται λύσεις για την εξάντληση του ανθρώπινου δυναμικού από τις παρατεταμένες επιχειρήσει στη Γάζα και στα σύνορα με τον Λίβανο.
Σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης για κατάταξη στον στρατό των υπερορθόδοξων Εβραίων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παράταση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας σε 36 μήνες για τα επόμενα οκτώ χρόνια, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, με την ψηφοφορία να αναμένεται την ερχόμενη Κυριακή, καθώς η συνέχιση της εισβολής στη Γάζα δημιουργεί πρόσθετες ανάγκες και εξετάζονται τρόποι στρατολόγησης μεγαλύτερων δυνάμεων.

Μετά από την περίοδο αυτή της οκταετίας, η θητεία θα μειωθεί σε 32 μήνες, με πιθανή περαιτέρω μείωση σε 28 μήνες για τις μονάδες υποστήριξης, με την επιφύλαξη αξιολογήσεων κατάστασης ασφαλείας, αναφέρουν ισραηλινά μέσα.

Το μέτρο έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης για κατάταξη στον στρατό των υπερορθόδοξων Εβραίων, που ανέτρεψε μια εξαίρεση δεκαετιών προκαλώντας σωρεία διαμαρτυριών από την μία πλευρά και κριτικής από την άλλη ότι, παρά την εξάντληση του ανθρώπινου δυναμικού που προκύπτει από τις παρατεταμένες επιχειρήσει στη Γάζα και στα σύνορα με τον Λίβανο, η στρατολόγηση προχωρά με πολύ αργό ρυθμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα