ΑΘΗΝΑ
01:57
|
08.09.2024
Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό για φερόμενη διαφθορά, κάλεσε σε πολιτική ανυπακοή.
Καταγγέλλουν τον Έντι Ράμα για διαφθορά και απαιτούν την παραίτησή του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδηλωτές της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε κυβερνητικά κτίρια και στο γραφείο του δημάρχου Τιράνων, κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής κινητοποίησης καταγγέλλοντας τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα για διαφθορά και απαιτώντας την παραίτησή του.

Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα γραφεία του πρωθυπουργού και αργότερα έξω από το γραφείο του δημάρχου της πρωτεύουσας, Εριόν Βελιάι, που προέρχεται επίσης από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα, ζητώντας, μεταξύ άλλων και την απελευθέρωση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Σαλί Μπερίσα, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό για φερόμενη διαφθορά κατά τη διάρκεια της θητείας του μεταξύ 2005 και 2013.

Ο Μπερίσα αρνείται κάθε κατηγορία, κατηγορώντας τον Ράμα για πολιτική βεντέτα με σκοπό την φίμωση των αντιπάλων του, ενώ οι εισαγγελείς δεν έχουν αποφασίσει ακόμη εάν θα απαγγείλουν επίσημες κατηγορίες εναντίον του Μπερίσα.

«Η Αλβανία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης υπό πολιτική σύλληψη χωρίς στοιχεία», είπε ο Μπερίσα στους διαδηλωτές μέσω σύνδεσης βίντεο από τον κατ’ οίκον περιορισμό του. «Ο Έντι Ράμα θέλει μια Αλβανία χωρίς Αλβανούς, χωρίς αντιπολίτευση και χωρίς δικαιοσύνη», πρόσθεσε καλώντας τους υποστηρικτές του σε πολιτική ανυπακοή για να αναγκάσουν την κυβέρνηση να διεξαγάγει πρόωρες εκλογές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα