ΑΘΗΝΑ
01:07
|
08.09.2024
Ι. Μασκ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφερε στο Χ μυστική συμφωνία: Εάν λογοκρίνουμε ήσυχα δίχως να το πούμε πουθενά, τότε δε θα μας επιβάλλουν πρόστιμο.
Ίλον Μασκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ίλον Μασκ που έχει (μεταξύ πολλών άλλων επιχειρήσεων όπως Tesla, Neurolink, SpaceX) την κυριότητα της πλατφόρμας Χ, κατήγγειλε σήμερα την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ε.Ε. με χαρτοφυλάκιο που αφορά την Ψηφιοποίηση, Μαγκρέτε Βεστάγκερ, πως επιχείρησε να κλείσει και με τον ίδιο μυστική συμφωνία για να λογοκρίνει στα κρυφά διάφορες πολιτικές ή άλλες απόψεις χρηστών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφερε στο Χ μία μυστική συμφωνία: Εάν λογοκρίνουμε ήσυχα δίχως να το πούμε πουθενά, τότε δε θα μας επιβάλλουν πρόστιμο. Οι άλλες πλατφόρμες αποδέχθηκαν αυτή τη συμφωνία. Όχι το Χ» έγραψε στην ιστοσελίδα του σήμερα το απόγευμα.

Η αποκαλυπτική ανάρτηση της Βεστάγκερ

Παρακάτω  παρέθεσε ανάρτηση που έκανε το μεσημέρι η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν της Ε.Ε. Μαργκρέτε Βεστάγκερ στην οποία «κάρφωνε» την πλατφόρμα Χ με την ακόλουθη φράση: «Κατά την άποψή μας το Χ δεν συμμορφώνεται με το Νόμο Ψηφιακών Υπηρεσιών (DSA) σε περιοχές-κλειδιά που αφορούν τη διαφάνεια. Παραπλανά τους χρήστες, αποτυχαίνει να παράσχει επαρκή στοιχεία για την προβολή διαφημίσεων και μπλοκάρει την πρόσβαση σε δεδομένα για ερευνητές. Είναι η πρώτη φορά που εκδίδουμε προκαταρκτικό πόρισμα στο πλαίσιο του Νόμου Ψηφιακών Υπηρεσιών».

Αμέσως μετά, ο Ίλον Μασκ αναρτά και επόμενο σχόλιο χαρακτηρίζοντας το «Νόμο περί Ψηφιακών Υπηρεσιών» της Ε.Ε. σκέτη «παραπληροφόρηση».

Νωρίτερα σήμερα, το Politico.eu μετέδωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ε.Ε. κατηγόρησε και επίσημα την πλατφόρμα Χ πως απέτυχε να σεβαστεί τον νόμο της Ε.Ε. για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, απειλώντας τον με επιβολή προστίμου ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα