ΑΘΗΝΑ
01:27
|
08.09.2024
Λίγο αργότερα έχρισε τον Ντόναλντ Τραμπ αντιπρόεδρό του... προκαλώντας νέες ανησυχίες για την ικανότητά του να κυβερνήσει τις ΗΠΑ για 4 ακόμα χρόνια.
Παρά την προσπάθεια να επανορθώσει, οι εντυπώσεις παραμένουν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ακόμα ένα -μνημειώδες αυτή τη φορά- λεκτικό ολίσθημα έπεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, προσφωνώντας τον Ουκρανό ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως «Πρόεδρο Πούτιν», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, χθες Πέμπτη.

«Και τώρα θέλω να δώσω τον λόγο παραδώσω στον πρόεδρο της Ουκρανίας, ο οποίος έχει τόσο θάρρος όσο και αποφασιστικότητα, κυρίες και κύριοι, ο Πρόεδρος Πούτιν», είπε ο Μπάιντεν αφήνοντας άφωνο τον Ουκρανό ηγέτη.

Αντιλαμβανόμενος άμεσα το λάθος του, ο Τζο Μπάιντεν επέστρεψε στο βήμα: «Πρόεδρο Πούτιν; Θα νικήσουμε τον πρόεδρο Πούτιν. Πρόεδρε Ζελένσκι. Είμαι τόσο συγκεντρωμένος στο να νικήσω τον Πούτιν που…».

Η νέα γκάφα του 81χρονου προέδρου και εκ νέου υποψηφίου, παρά την άμεση προσπάθειά του να επανορθώσει, τροφοδοτεί περαιτέρω τις ανησυχίες για την πνευματική του οξύτητα μετά και από την καταστροφική επίδοσή του στο debate εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ πριν από δύο εβδομάδες.

Την ώρα που όλο και περισσότερα μέλη του Δημοκρατικού κόμματος καλούν τον Τζο Μπάιντεν να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του για επανεκλογή, ενώ οι εταίροι του ΝΑΤΟ, με κάθε τρόπο προσπάθησαν να δικαιολογήσουν το λεκτικό ολίσθημα του προέδρου ως κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υπερασπίστηκε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. «Τα φραστικά ολισθήματα είναι κάτι που συμβαίνει, αν παρακολουθείτε συνεχώς τους πάντες θα βρείτε άφθονα», σχολίασε προσθέτοντας ότι αυτό δεν αλλάζει τίποτα «απ’ όσα δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με μεγάλη σαφήνεια στην ομιλία του».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι Αμερικανός πρόεδρος, του φάνηκε να έχει απόλυτο «έλεγχο», να είναι «ακριβής» στα θέματα που συζητήθηκαν τα οποία «γνώριζε καλά». «Όλοι μας κάνουμε φραστικά λάθη», διαβεβαίωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.«Έχει συμβεί και σ’ εμένα, και μπορεί να μου συμβεί ξανά αύριο. Θα ζητούσα την επιείκειά σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρόλο τον σάλο, ο 81χρονος Μπάιντεν συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές του Νοεμβρίου και λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε δημοσιογράφους σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τους φόβους των Δημοκρατικών ότι δεν έχει την πνευματική ικανότητα να ηγηθεί της χώρας για ακόμα μια θητεία, έχρισε τον Ντόναλντ Τραμπ… αντιπρόεδρό του.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου που αφορούσε στην απώλεια της υποστήριξης από πολλούς Δημοκρατικούς και την πιθανή αντικατάστασή του στο ψηφοδέλτιο από την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, υπέπεσε σε μία νέα γκάφα, καθώς μπέρδεψε τον αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ, με την Καμάλα Χάρις «Δεν θα επέλεγα τον αντιπρόεδρο Τραμπ για αντιπρόεδρο, αν δεν είχε τα προσόντα να γίνει πρόεδρος», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα