ΑΘΗΝΑ
01:18
|
08.09.2024
Μέχρι να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, τα M-346 θα παραμείνουν καθηλωμένα.
Συντριβή αεροσκάφους στην Πολωνία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνετρίβη σήμερα (12/7) αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Πολωνίας στο αεροδρόμιο Γκντίνια-Κοσακόβο, στο βόρειο άκρο της χώρας.

«Ο πιλότος του Μ-346 Bielik που συνετρίβη στο αεροδρόμιο Γκντίνια-Κοσακόβο, σκοτώθηκε επί τόπου», ανακοίνωσε ο υποπτέραρχος Ιρενέους Νόβακ, επισημαίνοντας πως ο άτυχος άνδρας «δεν επιχείρησε να εκτιναχθεί».

Το αεροσκάφος M-346 συνετρίβη την ώρα που ο πιλότος επιχειρούσε ριψοκίνδυνους ελιγμούς ενόψει επίδειξης, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχει.

Η στιγμή της συντριβής καταγράφεται σε αρκετά βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας στα social media. Το M-346 χάνει απότομα ύψος και καρφώνεται στο έδαφος, προκαλώντας ισχυρή έκρηξη.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, ο πιλότος ήταν πολύ έμπειρος και είχε περισσότερες από 2.000 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι μισές με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους.

Διατάχθηκε έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος και μέχρι να ολοκληρωθεί, τα M-346 θα παραμείνουν καθηλωμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα