ΑΘΗΝΑ
01:51
|
08.09.2024
Ο Ίλον Μασκ δήλωσε ότι οι δορυφόροι μπορεί να χρειαστεί να μεταφερθούν ξανά πίσω στην ατμόσφαιρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βλάβη υπέστη ο κινητήρας δεύτερης φάσης πυραύλου Falcon 9 της αμερικανικής εταιρείας αεροδιαστημικής τεχνολογίας, SpaceX, την ώρα που βρισκόταν στο διάστημα, κατά τη διάρκεια αποστολής της Starlink την Πέμπτη το βράδυ, θέτοντας σε κίνδυνο το σύστημα δορυφόρων.

Όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, πρόκειται για την πρώτη αποτυχημένη αποστολή δορυφόρων της εταιρίας, τα τελευταία επτά χρόνια.

Ο πύραυλος απογειώθηκε από τη διαστημική βάση Βάντενμπεργκ στις 22:35 τοπική ώρα (5:35 π.μ. ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη, για να μεταφέρει 20 δορυφόρους Starlink σε χαμηλή τροχιά.

Παρότι ο κινητήρας του πυραύλου που μετέφερε το φορτίο έφτασε στο διάστημα, απέτυχε στη δεύτερη προσπάθειά του να πυροδοτηθεί, ώστε να καταφέρει να ωθήσει τους δορυφόρους στην προβλεπόμενη τροχιά τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, Ίλον Μασκ, δήλωσε ότι οι δορυφόροι αναπτύχθηκαν σε χαμηλότερη τροχιά και μπορεί να μην καταφέρουν να τραβήξουν τους εαυτούς τους ψηλότερα, για να αντισταθμίσουν την αποτυχημένη ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθούν ξανά πίσω στην ατμόσφαιρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Ρωσικό πανεπιστήμιο ανέπτυξε μια μοναδική συσκευή που μπορεί να κοιτάξει στο παρελθόν

Τα κρυπτονομίσματα ανοίγουν το δρόμο για διασυνοριακές πληρωμές στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα