ΑΘΗΝΑ
01:02
|
08.09.2024
Οραματίζεται ακόμη και τις ακτίνες λέιζερ να ταξιδεύουν στο διάστημα για να φτάσουν σε βορειοκορεατικούς στόχους.
Ο Τζορτζ Λούκας εμπνέει τη Σεούλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα πρόγραμμα παραγωγής φθηνών και αποτελεσματικών όπλων λέιζερ που ονόμασε «Star Wars project», ανακοίνωσε η Νότια Κορέα προκειμένου να αντιμετωπίσει όχι μόνο drones αλλά και αεροσκάφη ή βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται συχνά πυκνά από την βόρειο γείτονά της, την Πιονγκγιάνγκ.

Όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της Διοίκησης Προγράμματος Άμυνας Εξαγοράς (DAPA) της Νότιας Κορέας, το πρόγραμμα υλοποιείται από την Hanwha Aerospace και το «Block-I», το πρώτο σύστημα λέιζερ, θα τεθεί σε επιχειρησιακή ανάπτυξη στον στρατό μέσα στη χρονιά.

Σύμφωνα με τον οργανισμό προμηθειών, το λέιζερ θα είναι αόρατο και αθόρυβο, θα λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια χωρίς να χρειάζεται πρόσθετα πυρομαχικά και θα έχει κόστος μόλις 1,45 δολαρίων ανά βολή, ενώ σε επίπεδο αποτελεσματικότητας θα μπορεί να πλήξει το σώμα των drones και να καταστρέψει τα ηλεκτρονιά τους εξαρτήματα.

Η «ικανότητα της Σεούλ να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Βόρειας Κορέας θα ενισχυθεί σημαντικά» από το νέο οπλικό σύστημα, το οποίο έχει καταρρίψει όλους τους στόχους του σε δοκιμές, ανέφερε η DAPA σε δήλωσή της, χθες Πέμπτη.

Ο Οργανισμός ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα λέιζερ στο μέλλον ώστε να είναι σε θέση να χτυπήσει πολύ μεγαλύτερους στόχους, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών και βαλλιστικών πυραύλων, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει τους συσχετισμούς στην αντιπαράθεση με τη Βόρεια Κορέα, καθώς η Σεούλ οραματίζεται ακόμη και τις ακτίνες λέιζερ να ταξιδεύουν στο διάστημα για να φτάσουν σε στόχους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Ο Ιρανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν

Ιλχάμ Αλίγιεφ: Το 80% της συνθήκης ειρήνης με την Αρμενία έχει συμφωνηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα