ΑΘΗΝΑ
01:27
|
08.09.2024
«Η διοίκηση της Γάζας μετά τον πόλεμο είναι ένα καθαρά παλαιστινιακό εσωτερικό ζήτημα», τόνισε μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης κυβέρνησης, η οποία θα στελεχωθεί από Παλαιστίνιους που δεν ανήκουν σε κάποια πολιτική παράταξη, πρότεινε η Χαμάς για την διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας, αλλά και της Δυτικής Όχθης, μετά το πέρας του πολέμου που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ, ο οποίος έχει σκοτώσει τουλάχιστον 38.345 Παλαιστίνιους.

Μέλος του πολιτικού γραφείου του παλαιστινιακού κινήματος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Παρασκευή ότι κατέθεσαν την πρότασή τους, μέσω των διαμεσολαβητών για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας.

«Προτείναμε μια ακομμάτιστη κυβέρνηση με αρμοδιότητες εθνικού επιπέδου, η οποία θα διαχειρίζεται τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, μετά τον πόλεμο», είπε ο Χοσάμ Μπαντράν σε δήλωσή του, σχετικά με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με τη μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η διοίκηση της Γάζας μετά τον πόλεμο είναι ένα καθαρά παλαιστινιακό εσωτερικό ζήτημα, χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση και δεν θα συζητήσουμε την επόμενη μέρα του πολέμου στη Γάζα με κανένα εξωτερικό μέρος», πρόσθεσε ο Μπαντράν.

Η κυβέρνηση «θα διαχειριστεί τις υποθέσεις της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης στην αρχική φάση μετά τον πόλεμο, ανοίγοντας το δρόμο για γενικές εκλογές», δήλωσε ηγετικό στέλεχος της Χαμάς στο Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο δεν ήθελε να αποκαλυφθεί το όνομά του.

Οι παρατηρήσεις του Χοσάμ Μπαντράν ήρθαν μετά την απαίτηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να διατηρήσει το Ισραήλ τον έλεγχο του διαδρόμου της Φιλαδέλφειας, της περιοχής της Γάζας κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο. Αυτή η απαίτηση έρχεται σε σύγκρουση με τη θέση της Χαμάς ότι το Ισραήλ πρέπει να αποσυρθεί από όλη την περιοχή της Γάζας, μετά από κατάπαυση του πυρός.

Ο Νετανιάχου υποστήριξε την Πέμπτη ότι ο έλεγχος του διαδρόμου της Φιλαδέλφειας αποτελεί μέρος των προσπαθειών να αποτραπεί η «λαθραία εισαγωγή όπλων στη Χαμάς από την Αίγυπτο».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα