ΑΘΗΝΑ
01:27
|
08.09.2024
Ο Αμερικανός ηθοποιός ξέσπασε σε κλάματα. «Η υπόθεση έληξε» λόγω απόκρυψης αποδεικτικών στοιχείων από την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές.
Δεύτερη αθώωση για τον Άλεκ Μπάλντουιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Άλεκ Μπάλντουιν ξέσπασε σε κλάματα τη στιγμή που η δικαστής στο Νέο Μεξικό ανακοίνωνε την απόρριψη των σε βάρος κατηγοριών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τον θανάσιμο πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» τον Οκτώβριο του 2021.

Η δίκη του Αμερικανού ηθοποιού διήρκησε μόλις τρεις ημέρες και διεξήχθη στη Σάντα Φε του Νέου Μεξικού, λίγα μόνο χιλιόμετρα από τον τόπο που η Χαλίνα Χάτσινς έχασε τη ζωή της από το ρεβόλβερ του Μπάλντουιν. Πρόκειται για τη δεύτερη απαλλακτική δικαστική απόφαση για τον Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος δεν θα βρεθεί ποτέ ξανά για αυτήν την υπόθεση στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Οι δικηγόροι του ηθοποιού είχαν ζητήσει την απόρριψη της υπόθεσης υποστηρίζοντας ότι οι διωκτικές αρχές -αστυνομία και εισαγγελία- είχαν αποκρύψει στοιχεία που θα μπορούσαν να σχετίζονται με τον πυροβολισμό. Ένα πολύ βασικό ερώτημα της υπόθεσης ήταν το πώς κατέληξαν οι πραγματικές σφαίρες στο κινηματογραφικό σετ. Οι δικηγόροι του Μπάλντουιν είχαν αμφισβητήσει τις έρευνες των αρχών, ενώ ένας εκ των δύο εισαγγελέων είχε παραιτηθεί από την υπόθεση. Σύμφωνα με δικηγόρο του Μπάλντουιν υπήρχαν στοιχεία -σφαίρες- που θα μπορούσαν να σχετίζονται με τον θάνατο της Χάτσινς, αλλά κατατέθηκαν σε διαφορετική υπόθεση με διαφορετικό αριθμό.

«Η απόκρυψη αυτών των πληροφοριών από το κράτος ήταν σκόπιμη και εσκεμμένη»,  δήλωσε η πρόεδρος της έδρας. «Δεν υπήρχε περίπτωση το δικαστήριο να μην επανορθώσει αυτήν την αδικία», πρόσθεσε.

«Η υπόθεση έχει κλείσει» δήλωσε στο BBC ο δικηγόρος του Μπάλντουιν, Τζόσουα Ρίτερ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα