ΑΘΗΝΑ
00:55
|
27.06.2026
Η Κομισιόν θεωρεί ότι το X παραβιάζει τις υποχρεώσεις του για διαφάνεια σε σχέση με τις διαφημίσεις και την πρόσβαση στα δεδομένα για ερευνητές.
Η γνωμοδότηση ανοίγει τον δρόμο στην επιβολή βαριών προστίμων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κοινωνικό δίκτυο Χ (πρώην Twitter) «εξαπατά» του χρήστες του και παραβιάζει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τα «μπλε τικ» (blue checkmarks) που υποτίθεται ότι πιστοποιούν τις αξιόπιστες πηγές πληροφοριών, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με γνωμοδότηση που ανοίγει τον δρόμο στην επιβολή βαριών προστίμων.

Η Κομισιόν θεωρεί ότι η εταιρεία του Ιλον Μασκ παραβιάζει τις υποχρεώσεις της για διαφάνεια σε σχέση με τις διαφημίσεις και την πρόσβαση στα δεδομένα της πλατφόρμας για τους ερευνητές.

«Το Χ έχει τώρα το δικαίωμα να υπερασπισθεί τον εαυτό του, αλλά αν επιβεβαιωθεί η άποψή μας, θα επιβάλουμε πρόστιμα και θα απαιτήσουμε σημαντικές αλλαγές», προειδοποίησε ο ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας Τιερί Μπρετόν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ορατός ο κίνδυνος επαναφοράς του εμφυλίου στον Λίβανο λέει βουλευτής της Χεζμπολάχ

Είμαι ένοχος, είπε ο Τζον Μπόλτον στους δικαστές

Αναφορές για διαδηλώσεις κατά της Χαμάς στη Γάζα

Συμφωνία για ηλεκτροδότηση μεγάλου Κέντρου Δεδομένων στο Τέξας έκλεισε η Chevron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα