ΑΘΗΝΑ
01:27
|
08.09.2024
Περισσότεροι από 70 οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου της παλαιστινιακής Πολιτικής Άμυνας στο Al Jazeera.
Γάζα: Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από μία επίθεση των Ισραηλινών στην πόλη Χαν Γιουνίς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 70 άμαχοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη διάρκειας νέας αεροπορικής επίθεσης των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον του προσφυγικού καταυλισμού al-Mawasi, δυτικά της Χαν Γιούνις στη Λωρίδα της Γάζας.

Αξιωματούχος της παλαιστινιακής Πολιτικής Άμυνας δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera ότι η επίθεση έπληξε περιοχή χαρακτηριζόμενη ως «ασφαλής ζώνη» από τις δυνάμεις του Ισραήλ. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας οι νεκροί είναι τουλάχιστον 71 και οι τραυματίες έφτασαν τους 289.

Ειδικότερα, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν με πέντε βόμβες και πέντε πυραύλους  τον καταυλισμό al-Mawasi, όπου διαμένουν σε σκηνές εκατοντάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι. Αρχικά το γραφείο Τύπου της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς μετέδωσε ότι περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί ή τραυματίες από το νέο ισραηλινό χτύπημα.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τον βομβαρδισμό τα ισραηλινά μαχητικά περίμεναν να εμφανιστούν τα ασθενοφόρα με τους τραυματιοφορείς και τα στελέχη της Πολιτικής Άμυνας για να ανοίξουν αδιακρίτως πυρ με τα πολυβόλα τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ισραηλινοί χτυπούσαν όποιο αυτοκίνητο έβλεπαν να κινείται ανάμεσα στα συντρίμμια.

Ανάμεσα στα θύματα για άλλη μια φορά συγκαταλέγονται πολλά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαιρετικά σκληρές. Το κουβετιανό νοσοκομείο εκστρατείας και η νοσοκομειακή εγκατάσταση Νάσερ αναφέρουν ότι έχουν κατακλυστεί από τραυματίες. Την ίδια ώρα, τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη για τον εντοπισμό επιζώντων από τους βομβαρδισμούς.

Τι λέει το Ισραήλ για το χτύπημα

Ο Ρ/Σ του Στρατού του Ισραήλ φέρεται να μετέδωσε πως τα αεροπορικά πλήγματα στον καταυλισμό al-Mawasi στα δυτικά της Χάν Γιούνις ήταν «πολύ σημαντικά» λόγω του υψηλής στρατηγικής σημασίας στόχου.

Το δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε ότι η εν λόγω πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές.

Ωστόσο, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, και ίσως ένα ακόμη ηγετικό στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα