ΑΘΗΝΑ
04:11
|
18.10.2024
Διαψεύδει δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων μέλος του πολιτικού γραφείου της παλαιστινιακής οργάνωσης.
Αλληλοσυγκρουόμενες οι πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Χαμάς δεν έχει αποσυρθεί από τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη χθεσινή φονική ισραηλινή επίθεση στο αλ-Μαουάσι που άφησε πίσω της 90 νεκρούς και 300 τραυματίες, επέμεινε σήμερα Κυριακή ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους της οργάνωσης.

Η δήλωση του Ιζάτ Ελ-Ρεσίκ, μέλους του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, κατηγορεί επίσης τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι προσπαθεί να εκτροχιάσει τις προσπάθειες των Αράβων μεσολαβητών και των Ηνωμένων Πολιτειών για την επίτευξη συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός.

Η ανακοίνωση του Ελ-Ρεσίκ, ήρθε λίγες ώρες αφότου ανώνυμος ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς φέρεται να δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η παλαιστινιακή οργάνωση, έχει αποσυρθεί από τις συνομιλίες, λόγω των ισραηλινών «σφαγών» και της στάσης του Ισραήλ στις διαπραγματεύσεις, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτή την πόρτα για επιστροφή στη διαμεσολάβηση.

Ένας άλλος αξιωματούχος της Χαμάς επεσήμανε ότι ο στρατιωτικός ηγέτης της οργάνωσης Μοχάμεντ Ντέιφ, ο οποίος ήταν κατά το Ισραήλ ο στόχος της πολύνεκρης επίθεσης, είναι καλά στην υγεία του και συνεχίζει στα καθήκοντά του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ αναζητούν την επόμενη μέρα μετά το θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ (upd)

Ευθύνες στον Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία ρίχνει ο Τραμπ

Μπλόκο λιμενεργατών σε μεταφορά σφαιρών στο Ισραήλ

Μήνυμα Μητσοτάκη για το θάνατο της Βάσως Παπανδρέου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα