ΑΘΗΝΑ
06:23
|
20.09.2024
ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο αποτυχίας της πολιτικής της κυβέρνησης η συμπλοκή οπαδών έξω από τη ΓΑΔΑ.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν, σήμερα Κυριακή μετά τη 1 το μεσημέρι, οι 74 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, λίγα μέτρα μακριά από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής οπαδών, χθες το απόγευμα πριν τον φιλικό αγώνα του ΠΑΟ με την ΑΕΚ Λάρνακας, έπεσαν και πυροβολισμοί, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, με τους δύο να νοσηλεύονται φρουρούμενοι.

Η Αστυνομία, προχώρησε σε 74 προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ανάμεσά τους και 5 ανήλικοι, με τους περισσότερους να κατηγορούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα και κάποιους να έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια επεισόδια.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι οι Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στο οπαδικό κίνημα των «πράσινων», καθώς ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η συμπλοκή να έχει να κάνει με «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» για δραστηριότητες που δεν σχετίζονται με τα οπαδικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο αποτυχίας της πολιτικής της κυβέρνησης η συμπλοκή οπαδών έξω από τη ΓΑΔΑ

«Η συμπλοκή οπαδών με πυροβολισμούς και τραυματίες στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μόλις μέτρα από τη ΓΑΔΑ, αποτελεί μνημείο αποτυχίας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της βίας», αναφέρει ο τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σχολιάζοντας τα γεγονότα έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

«Μετά τους Κροάτες χούλιγκαν που διέσχισαν ανενόχλητοι όλη τη χώρα και συμμετείχαν στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας με τραγικό απολογισμό τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και τον θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη στο Ρέντη, η Κυβέρνηση συνεχίζει να αρκείται σε “επικοινωνιακές” φιέστες για την πρόληψη και καταστολή του φαινόμενου», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι χθες «από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα».

«Δυστυχώς, όμως, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έχει εξαρχής καταθέσει εγκαίρως και αρμοδίως συγκεκριμένες προτάσεις που καλύπτουν ολιστικά το ζήτημα της βίας με οπαδικό μανδύα και θέτουν ισχυρές βάσεις για τη εξάλειψη του κοινωνικά επιζήμιου φαινομένου, η Κυβέρνηση κωφεύει και εξακολουθεί να το προσεγγίζει με χαρακτηριστική επιπολαιότητα», καταλήγει ο κ. Μεϊκόπουλος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα