ΑΘΗΝΑ
04:04
|
18.10.2024
Στις 10 το βράδυ στο Olympiastadion η αυλαία της διοργάνωσης.
Στην αρένα του “Olympiastadion” στο Βερολίνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από έναν μήνα πλήρους ποδοσφαιρικής δράσης, η Ισπανία, η καλύτερη ομάδα της φετινής διοργάνωσης και η μετρημένη και στιβαρή Αγγλία, ρίχνουν απόψε στις 10 το βράδυ στο Olympiastadion την αυλαία του euro 2024, με έναν αγώνα που θα κρίνει την καλύτερη εθνική ομάδα της Ευρώπης.

Η «ρόχα» φτάνει στον τελικό αήττητη, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, με την εμπειρία βετεράνων όπως ο Ρόδρι κι ο Άλβαρο Μοράτα, μαζί με το απρόβλεπτο και το ταλέντο ανερχόμενων σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως οι Λαμίν Γιαμάλ, που ενθουσίασε στον ημιτελικό και Νίκο Γουίλιαμς.

Είναι ο πέμπτος τελικός σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την Ισπανία που έχει τρεις νίκες (1964, 2008, 2012) όσα και η Γερμάνια και αν το πάρει θα είναι η μόνη με 4 τρόπαια. Η Ιβηρική χώρα έχει χάσει μόνο το 1984 από την οικοδέσποινα τότε Γαλλία με 2-0

Από την άλλη πλευρά, η Αγγλία ξεκίνησε άσχημα στη διοργάνωση, αλλά ένας συνδυασμός τύχης και ατομικού ταλέντου έφερε τα «τρία λιοντάρια» στον δεύτερο σερί τελικό, αναζητώντας το πρώτο Euro της ιστορίας τους και το πρώτο μεγάλο τρόπαιό τους μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966.

Πιθανές εντεκάδες:

Ισπανία (Ντε Λα Φουέντε, 4-3-3): Σιμόν – Κουκουρέγια, Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Καρβαχάλ – Ρόδρι, Ρουίθ, Όλμο – Γιαμάλ, Γουίλιαμς, Μοράτα.

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ, 3-4-2-1): Πίκφορντ – Γκουέχι, Γουόκερ, Στόουνς – Σο, Ράις, Μέινου, Σάκα – Φόντεν, Μπέλιγχαμ – Κέιν.

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεσιέ (Γαλλία)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κιλιάν Εμπαπέ: Οργισμένος και έτοιμος για προσφυγή στη δικαιοσύνη για την υπόθεση βιασμού

Μπάσκετ: Χαμόγελα για Ολυμπιακό-Ένσταση από ΠΑΟ

«Τέλος» η Αλεξία Καμμένου απ’ την Εθνική πόλο Γυναικών

Ρωσία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Στάνισλαβ Ποζντνιάκοφ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα