ΑΘΗΝΑ
06:20
|
30.09.2024
Όπως τονίζουν οι φαρμακοποιοί οι ποσότητες που διαθέτουν οι φαρμακευτικές σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες βαίνουν διαρκώς μειούμενες.
Φάρμακα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να παραμείνουν ανοικτά τα τμήματα προμηθειών των φαρμακευτικών εταιρειών για την επάρκεια των φαρμάκων που θα διανεμηθούν στους ασθενείς ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο έλλειψης φαρμάκων κατά τον Αύγουστο.

Η ανησυχία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου πηγάζει από το γεγονός πως σχεδόν όλες οι φαρμακευτικές εταιρίες τον Αύγουστο κλείνουν για τουλάχιστον 20 μέρες με  αποτέλεσμα κατά το διάστημα αυτό να λειτουργεί μόνον τμήμα εκτάκτων περιστατικών.

Ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Απόστολος Βαλτάς και Μανώλης Κατσαράκης, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Ολύμπιο Παπαδημητρίου και τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, εκφράζουν την ανησυχία αυτή κρούοντας ιδιαίτερα τον κώδωνα κινδύνου για φάρμακα που συνήθως είναι σε έλλειψη, τονίζοντας ότι οι ποσότητες που διαθέτουν οι φαρμακευτικές σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες βαίνουν διαρκώς μειούμενες.

Φαρμακοποιός

Τι προτείνουν

Προτείνουν, έτσι, να παραμείνουν ανοικτά τα τμήματα προμηθειών τον Αύγουστο, προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα η προμήθεια των φαρμάκων στα φαρμακεία.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «βάσει της εμπειρίας των προηγούμενων ετών, στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου οι φαρμακαποθήκες δεν θα έχουν ικανές ποσότητες και τα φαρμακεία θα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ασθενών σε φάρμακα.

«Θεωρούμε αναγκαιότητα οι εταιρείες σας να διατηρήσουν ανοικτά τα τμήματα προμηθειών για τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία ώστε να επιτευχθεί κατά το δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία των φαρμακείων και να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η συνέχεια της θεραπείας των ασθενών» αναφέρεται στην επιστολή.

Προειδοποιούν ότι οι λύσεις που προτείνουν ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες να παραμείνει ανοικτό ένα τμήμα έκτακτων περιστατικών, δεν επιλύει το πρόβλημα σε καμία περίπτωση, γιατί αφορά την κάλυψη μεμονωμένων περιστατικών και όχι την ευχερή και εκτεταμένη προμήθεια των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων.

Ζητούν όλοι οι κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδας να συνειδητοποιήσουν ότι θα πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στο ευρωπαϊκό πρόβλημα των ελλείψεων και επομένως όπως η πλειοψηφία των φαρμακείων παραμένουν ανοικτά τον Αύγουστο, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας για το Έλληνα ασθενή, είναι αντίστοιχα επιβεβλημένο να διατηρηθούν και από τους κατόχους άδειας κυκλοφορίας τα τμήματα προμηθειών ανοικτά, για την εύρυθμη λειτουργία φαρμακαποθηκών και φαρμακείων και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του Έλληνα ασθενή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μύθοι και αλήθειες για τη ΔΕΠΥ

Παιδικά ποτήρια ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

ΕΟΔΥ για Ιό του Δυτικού Νείλου: 12 κρούσματα και τρεις νεκροί σε μια εβδομάδα

Σχεδόν 200 δυνητικά καρκινογόνοι παράγοντες σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα