ΑΘΗΝΑ
22:45
|
24.08.2024
Η -διορισμένη από την υπουργό- πρόεδρος της Επιτροπής του διαγωνισμού για την παραχώρηση του ελέγχου των εισόδων στην Ακρόπολη, βρίσκεται προφυλακισμένη, για την υπόθεση εκβιασμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να λάβει την πλήρη ευθύνη η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και να ακυρώσει τον «Διαγωνισμό-Παρωδία» για την εκχώρηση ελέγχου των πυλών της Ακρόπολης, καλεί σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ, καταγγέλλοντας επίσης, διαδικασίες fast track για την ανάληψη των υπηρεσιών από ιδιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι, η –διορισμένη από την υπουργό– πρόεδρος της Επιτροπής του διαγωνισμού για την παραχώρηση του ελέγχου των εισόδων στην Ακρόπολη, βρίσκεται κατηγορούμενη για την υπόθεση εκβιασμών καταστηματαρχών και έχει κριθεί προφυλακιστέα.

«Υπό τη σκιά των γεγονότων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, καλούμε την Υπουργό Πολιτισμού που φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη των επιλογών της, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει πρωτοβουλία οριστικής ΑΚΥΡΩΣΗΣ Διαγωνισμού – Παρωδία για την εκχώρηση ελέγχου πυλών Ακρόπολης, ως οφείλει. Ειδικά μετά τις πρόσφατες εξελίξεις – αποκαλύψεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η -προσκείμενη στην Ν.Δ.- παράταξη.

 

Παράλληλα, οι γαλάζιοι συνδικαλιστές προειδοποιούν πως θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, εάν «επαληθευθούν πληροφορίες από εργαζόμενους του χώρου, που αφορούν στην ανάληψη έργου υπηρεσιών Ελέγχου Εισόδου από ιδιωτική εταιρεία στην Ακρόπολη άμεσα – ίσως και από αύριο 15.7.24– με fast track διαδικασίες, θα εισηγηθεί σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα που συμμετάσχει την κλιμάκωση τοπικού χαρακτήρα κινητοποιήσεων εν μέσω θέρους με ότι αυτό συνεπάγεται»

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία και Ρωσία ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου-Στους 230 ο αριθμός

Πόσοι τραπεζίτες χωράνε σε ένα ναυάγιο;

Γερμανία: Σύλληψη νέου υπόπτου για την επίθεση με μαχαίρι στο Ζόλινγκεν (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα