ΑΘΗΝΑ
01:29
|
08.09.2024
Ο Δήμος Πάτμου δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα ΑΦΜ 62 επιχειρηματιών και άλλων πολιτών λόγω χρεών.
Πάτμος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Δήμος Πάτμου «σφίγγει τα λουριά» σε δεκάδες πολίτες που έχουν οφειλές άνω των 2.000 ευρώ καθώς ζήτησε και πέτυχε «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών 62 επιχειρηματιών και πολιτών άλλων επαγγελματικών ιδιοτήτων μέχρι την εξόφληση του οφειλόμενου ποσού. Μπλόκαρε επίσης και τα ΑΦΜ τους λόγω καθυστερημένων οφειλών για ανταποδοτικά, ύδρευση, αποχέτευση, μισθώματα κ.λ.π

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της πατμιακής εφημερίδας Πατμιακά Χρονικά, η ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Πάτμου είχε εδώ και πολύ καιρό δείξει τις προθέσεις της για την αυστηρή εφαρμογή του Νόμου σε αυτές τις περιπτώσεις, φοβούμενη τον καταλογισμό, συμβουλεύοντας τους αιρετούς να μη ενεργούν πολιτικά και ενημερώνοντας τους οφειλέτες να καταβάλλουν ή να ρυθμίσουν την οφειλή τους αλλιώς θα εφαρμόσει το νόμο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την προϊσταμένη των οικονομικών του Δήμου, η υπηρεσία του ενημερώνει 2-3 φορές το χρόνο τους οφειλέτες, με την έκκληση να καταβάλλουν ολόκληρη την οφειλή ή να τη ρυθμίσουν. Υπάρχουν περιπτώσεις που τη ρυθμίζουν αλλά δεν ολοκληρώνουν την καταβολή των δόσεων.

Ο 62 οφειλέτες στον Δήμο Πάτμου δεν ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Δήμου και η υπηρεσία προχώρησε σε δέσμευση των λογαριασμών που σε αυτή την περίπτωση μπλοκάρεται και το ΑΦΜ. Αυτό τους εμποδίζει να συνδιαλλαγούν με προμηθευτές, να μη μπορούν να πληρώσουν προσωπικό κ.ά.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επιχειρηματία του νησιού που μετά τη δέσμευση του λογαριασμού και του ΑΦΜ του, προσέτρεξε και κατέθεσε την οφειλή του ύψους 11.000 ευρώ ώστε να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός του.

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να το κάνουν όλοι καθώς οι δεσμευμένοι λογαριασμοί για να αποδεσμευθούν πρέπει να καταβληθεί ολόκληρη η οφειλή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Τα κρυπτονομίσματα ανοίγουν το δρόμο για διασυνοριακές πληρωμές στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα