ΑΘΗΝΑ
02:20
|
08.09.2024
Από την Παρασκευή, ακρωτηριασμένα και διαμελισμένα σώματα, τυλιγμένα σε πλαστικές σακούλες, έχουν ανασυρθεί από χωματερή, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία 42 γυναικών στην Κένυα, των οποίων τα ακρωτηριασμένα σώματα βρέθηκαν σε χωματερή του Ναϊρόμπι το περασμένο Σάββατο, προκαλώντας φρίκη στην τοπική κοινωνία.

«Ο ύποπτος ομολόγησε ότι παρέσυρε και σκότωσε 42 γυναίκες, ξεφορτώνοντας τα σώματα στη χωματερή», δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Μοχάμεντ Αμίν, σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα, αναφερόμενος στον ο 33χρονο ύποπτο, Κόλινς Τζουμαΐσι Καλούσα, ο οποίος υποστήριξε ότι σκότωσε 42 γυναίκες μεταξύ 2022 και 11 Ιουλίου 2024, όταν δολοφόνησε το τελευταίο του θύμα.

«Είμαστε αντιμέτωποι με έναν κατά συρροή δολοφόνο, έναν ψυχοπαθή δολοφόνο που δεν έχει καμία εκτίμηση για την ανθρώπινη ζωή», είπε ο Αμίν, ανακοινώνοντας τη σύλληψη του υπόπτου, αλλά και ενός δεύτερου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε με το κινητό τηλέφωνο ενός από τα θύματα.

Ο 33χρονος Κόλινς Τζουμαΐσι Καλούσα

Ο εκτελών χρέη Γενικού Επιθεωρητή της Αστυνομίας, Ντάγκλας Κάντζα, δήλωσε ότι ο 33χρονος ύποπτος συνελήφθη γύρω στις 3 π.μ. τοπική ώρα κοντά σε ένα μπαρ, σε κοινή επιχείρηση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Εθνικής Αστυνομικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής εννέα πτώματα και ότι οι νεκροψίες των θυμάτων θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα.

Από την Παρασκευή, ακρωτηριασμένα και διαμελισμένα σώματα, τυλιγμένα σε πλαστικές σακούλες, έχουν ανασυρθεί από χωματερή στις παραγκουπόλεις Μουκούρου, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας.

Η αστυνομία είχε δηλώσει την Κυριακή ότι τα εννέα σώματα που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα άνηκαν όλα σε γυναίκες.

Η ένταση ήταν υψηλή στη σκηνή του εγκλήματος κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς εξοργισμένοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο και διαλύθηκαν από την αστυνομία που χρησιμοποίησε δακρυγόνα.

Οι ανακαλύψεις έχουν επίσης ρίξει φως στις ενέργειες της κενυατικής αστυνομίας και έχουν προσθέσει πίεση στον πρόεδρο, Γουίλιαμ Ρούτο, ο οποίος αγωνίζεται να περιορίσει την κρίση που προκάλεσε το φορολογικό νομοσχέδιο, προκαλώντας εκτεταμένες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που οδήγησαν στο θάνατο δεκάδων διαδηλωτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα