ΑΘΗΝΑ
21:22
|
24.08.2024
Μεγάλη συναυλία σήμερα Τετάρτη, 17 Ιουλίου στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλιμακώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί τις διαμαρτυρίες, ύστερα από απόφαση του προεδρείου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και της και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με κύριο αίτημα την απόσυρση του νέου νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει ότι το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την κατάργηση των ψυχιατρικών νοσοκομείων Αττικής και Θεσσαλονίκης, ώστε «να δοθεί ακόμα περισσότερος χώρος στην ανάπτυξη ιδιωτικών κλινών, που ήδη αριθμούν 4.700, σε αντίθεση με τις 900 κλίνες στο ΕΣΥ».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι ψυχιατρικοί τομείς των νοσοκομείων και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία θα απολέσουν τη σημερινή νομική μορφή και διοικητικά θα περάσουν στις ΥΠΕ.

«Τα ράντζα, η κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, η ανάθεση της αποασυλοποίησης στις ΜΚΟ που προσφέρουν υπηρεσίες αναντίστοιχες του πακτωλού χρημάτων που λαμβάνουν, οφείλονται στην έλλειψη δημόσιων μονάδων ζωτικής σημασίας στη λειτουργία του συστήματος, στην έλλειψη μέριμνας για ολοκλήρωση της αποασυλοποίησης και της κοινωνικής επανένταξης των ασθενών», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Κινητοποιήσεις 

ΕΙΝΑΠ και ΠΟΕΔΗΝ ζητούν να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου και στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των σωματείων στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Συμμετέχουν σε κινητοποίηση στην πύλη του ΨΝΑ, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, στις 08.00, με στάση εργασίας από τις 08.00 έως τις 12.00. Η ΕΙΝΑΠ προχωρά σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου, με κινητοποίηση, στις 11:00, στο υπουργείο Υγείας.

Την Δευτέρα, 15 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, από τις 19.00 έως τις 22.00.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει την ημέρα κατάθεσης του σχεδίου νόμου στη Βουλή, πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 09:00 έως τις 15:00, για τα σωματεία-μέλη της που έχουν ανεπτυγμένες μονάδες και την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στάση εργασίας στην Αττική, από τις 09:00 έως τις 15:00, 24ωρη απεργία στην περιφέρεια και πανελλαδική συγκέντρωση στη Βουλή, στις 12:00.

Για την Τρίτη, 16 Ιουλίου, τα σωματεία είχαν προαναγγείλει απεργία και διαδήλωση, μπροστά στο Υπουργείο Υγείας.

Τέλος, σήμερα Τετάρτη, 17 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία στην πλατεία Ασωμάτων, Θησείο με αγαπημένους γνωστούς καλλιτέχνες. Αναλυτικά, θα συμμετάσχουν οι:

Βέβηλος, Μεθυσμένα Ξωτικά, Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), Τντ+Djgzas, Αλέξανδρος Κτιστάκης, Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα), Coyotes Arrow, Novel729, ενώ παρέμβαση θα πραγματοποιήσουν οι: Γιάννης Αγγελάκας, Frank Panx, Αλέξης Καλοφωλιάς, Θραξ Πανκς, Στέφανος Φλωτσιος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία και Ρωσία ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου-Στους 230 ο αριθμός

Πόσοι τραπεζίτες χωράνε σε ένα ναυάγιο;

Γερμανία: Σύλληψη νέου υπόπτου για την επίθεση με μαχαίρι στο Ζόλινγκεν (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα