ΑΘΗΝΑ
23:58
|
24.08.2024
Πρόκειται για έναν πρώην πεζοναύτη, που υπηρέτησε στο Ιράκ και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή στο Γέιλ.
Ο Τζ.Ντ. Βανς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον 39χρονο Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή από το Οχάιο Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς (J.D. Vance) επέλεξε απόψε ο Ντόναλντ Τραμπ για υποψήφιο αντίπροεδρό του, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο ίδιος στο δικό του Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης Truth Social.

Ο Βανς είναι ένας από τους πιο ανερχόμενους Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς, επιχειρηματίες των τελευταίων χρόνων. Ο ίδιος διατηρεί και την ιδιότητα του συγγραφέα, ενώ υπηρετεί ως Γερουσιαστής εκπροσωπώντας την πολιτεία του Οχάιο, από τον Ιανουάριο του 2023.

Η επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ για τον υποψήφιο Αντιπρόεδρο αναμένεται να επικυρωθεί και επίσημα στο πλαίσιο του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που ξεκίνησε σήμερα στο Μιλγουόκι του Κάνσας και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 18 Ιουλίου.

Ποιος είναι ο Τζέιμς Ντ.Βανς

Ο Βανς, είναι εταίρος σε επενδυτικές εταιρείες και συνιδρυτής της εταιρείας Narya Capital στο Σινσινάτι.

Αποφοίτησε το Λύκειο «Middletown High School» το 2003 στο Οχάιο. Στη συνέχεια κατατάχθηκε στο Σώμα Πεζοναυτών και υπηρέτησε στον πόλεμο του Ιράκ ως το 2007.

Στη συνέχεια επέστρεψε στο Οχάιο και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Φιλοσοφία στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της περιοχής, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 2009. Μετά, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Γέιλ παίρνοντας το πτυχίο του μόλις πριν 11 χρόνια.

Το Μάιο του 2021 ανακοίνωσε υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για έδρα της Γερουσίας στο Οχάιο και στις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές το Νοέμβρη του 2022 εξελέγη νικώντας τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, Τιμ Ράιαν.

Ανέλαβε καθήκοντα γερουσιαστή στις 3 Ιανουαρίου 2023.

Έχει γράψει το βιβλίο «Hillbilly Elegy» που έγινε bestseller New York Times (που κυκλοφορεί  στα ελληνικά ως «Τραγούδι του Χιλμπίλη» από τις εκδόσεις ΔΩΜΑ) και στη συνέχεια έγινε ταινία στο Netflix.

Στο βιβλίο που εξέδωσε το 2016, ο Τζ.Ντ. Βανς αφηγείται την οικογενειακή ιστορία του και υπερασπίζεται την χίλμπιλι κουλτούρα σαν χαμένη αμερικανική αξία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία και Ρωσία ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου-Στους 230 ο αριθμός

Πόσοι τραπεζίτες χωράνε σε ένα ναυάγιο;

Γερμανία: Σύλληψη νέου υπόπτου για την επίθεση με μαχαίρι στο Ζόλινγκεν (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα