ΑΘΗΝΑ
01:55
|
08.09.2024
Πέντε νεκροί και 20 τραυματίες ο απολογισμός της νέας επίθεσης της τζιχαντιστικής ομάδας Αλ-Σαμπάαμπ.
Η Αλ-Σαμπάμπ διεξάγει μια αιματηρή εξέγερση κατά της εύθραυστης ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Σομαλίας εδώ και περισσότερα από 17 χρόνια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου αργά την Κυριακή σε καφέ-εστιατόριο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου που ήταν κατάμεστο από ποδοσφαιρόφιλους που παρακολουθούσαν τον τελικό του Euro 2024, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την αστυνομία.

«Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη απόψε έξω από το Top Coffee Restaurant, συνέπεια τρομοκρατικής ενέργειας Χαριζιτών», ανέφερε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Σομαλίας, χρησιμοποιώντας τον όρο που υιοθετούν οι τοπικοί αξιωματούχοι για να περιγράψουν την τζιχαντιστική ομάδα Αλ-Σαμπάμπ που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Η Αλ-Σαμπάαμπ διεξάγει μια αιματηρή εξέγερση κατά της εύθραυστης ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Σομαλίας εδώ και περισσότερα από 17 χρόνια και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιθέσεις στο Μογκαντίσου και σε άλλα μέρη της χώρας.

Παρά την σχετική ηρεμία τους τελευταίους μήνες, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια εξάρθρωσης των ισλαμιστών μαχητών, το Σάββατο, πέντε κρατούμενοι που εκτιμάται ότι ήταν μαχητές της Αλ-Σαμπάμπ, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δεσμοφύλακες σε μια απόπειρα απόδρασης από την κύρια φυλακή του Μογκαντίσου.

Ο πρόεδρος της Σομαλίας Χασάν Σέιχ Μοχάμουντ έχει υποσχεθεί «ολοκληρωτικό» πόλεμο κατά των τζιχαντιστών και τα κυβερνητικά στρατεύματα ένωσαν τις δυνάμεις τους με τοπικές πολιτοφυλακές σε μια στρατιωτική εκστρατεία που υποστηρίζεται από μια δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης και αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις δεν πηγαίνουν όσο καλά αναμένονταν, με την Αλ-Σαμπάμπ νωρίτερα φέτος να ισχυρίζεται ότι είχε καταλάβει πολλές τοποθεσίες στο κέντρο της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα