ΑΘΗΝΑ
01:30
|
08.09.2024
Πρόκειται για το πέμπτο σχολείο-καταφύγιο που διευθύνεται από τον ΟΗΕ που πλήττεται από ισραηλινές δυνάμεις τις τελευταίες οκτώ ημέρες.
Στέγαζε χιλιάδες εκτοπισμένους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σκηνές πανικού και φρίκης επικράτησαν χθες, Κυριακή, το απόγευμα στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα, κατά τη διάρκεια επίθεσης σε σχολείο του ΟΗΕ το οποίο φιλοξενούσε εκτοπισμένους Παλαιστίνιους,  καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να στοχεύει συστηματικά καταφύγια, σχολεία και εγκαταστάσεις της UNRWA στον δέκατο μήνα της επίθεσης και μια ημέρα μετά την αεροπορική επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Μαουάσι που άφησε πίσω της τουλάχιστον 90 νεκρούς.

Δεκάδες που έτρεξαν να βοηθήσουν τους τραυματίες μετά το πρώτο χτύπημα στο σχολείο Αμπού Ορεϊμπάν, χτυπήθηκαν από δεύτερη έκρηξη, αναφέρουν δημοσιογράφοι από το πεδίο, ενώ οι υπηρεσίες πολιτικής άμυνας κάνουν λόγο για τουλάχιστον 17 νεκρούς και περισσότερους από 80 τραυματίες.

Το σχολείο του Αμπού Ορεϊμπάν στέγαζε «χιλιάδες εκτοπισμένους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας Μαχμούντ Μπασάλ, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν γυναίκες και παιδιά.

Η Χαμάς τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «ο εγκληματικός σιωνιστικός στρατός κατοχής συνεχίζει να κλιμακώνει τις σφαγές του εναντίον ανυπεράσπιστων αμάχων που έχουν εκτοπιστεί σε καταφύγια».

«Πρόκειται για επέκταση του συνεχιζόμενου πολέμου εξόντωσης κατά των ανυπεράσπιστων αμάχων μας και τη στόχευση γυναικών και παιδιών, μια κραυγαλέα σιωνιστική πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα και μια περιφρόνηση των απαιτήσεων του ΟΗΕ που τονίζουν την ανάγκη να σταματήσει η επίθεση εναντίον τον λαό μας», αναφέρει.

«Οι προσπάθειες του τρομοκράτη Νετανιάχου και της ναζιστικής κυβέρνησής του να υποτάξουν τον λαό μας μέσω αυτού του άνευ προηγουμένου εγκλήματος θα αποτύχουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πρόκειται για το πέμπτο σχολείο-καταφύγιο που διευθύνεται από τον ΟΗΕ που χτυπήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

Στις 6 Ιουλίου, ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν το σχολείο Αλ-Τζαούνι, το οποίο επίσης διοικείται από την υπηρεσία αρωγής των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), στον καταυλισμό της Νουσεϊράτ, και φιλοξενεί περίπου 2.000 Παλαιστίνιους. Την επόμενη μέρα, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση στο εκκλησιαστικό σχολείο Holy Family στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας.

Την περασμένη Δευτέρα, το Ισραήλ χτύπησε ακόμα ένα σχολείο στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσεϊράτ, ισχυριζόμενο ξανά ότι στόχευε μέλη της Χαμάς, ενώ την επόμενη μέρα, νοσοκομειακή πηγή είπε ότι τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση στην είσοδο του σχολείου Αλ-Αούντα στην περιοχή Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα