ΑΘΗΝΑ
01:21
|
08.09.2024
Σιίτες μουσουλμάνοι είχαν συγκεντρωθεί στο τζαμί Ιμάμ Αλί, για να γιορτάσουν την ιερή ημέρα της Ασούρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν, κατά την διάρκεια πυροβολισμών κοντά σε τζαμί στην πρωτεύουσα του Ομάν, Μουσκάτ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σε σύντομη δήλωση της αστυνομίας που εκδόθηκε τη νύχτα, αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν άμεσα στο περιστατικό και τώρα διεξάγουν «έρευνες για να αποκαλύψουν τις συνθήκες» κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η επίθεση.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακούγονται πυροβολισμοί και φαίνονται αστυνομικοί στη γύρω περιοχή του τζαμιού Ιμάμ Αλί, όπου σιίτες μουσουλμάνοι είχαν συγκεντρωθεί για να σηματοδοτήσουν την αρχή της ιερής ημέρας της Ασούρα.

Η αστυνομία δεν παρείχε λεπτομέρειες, σχετικά με την ταυτότητα του δράστη ή των θυμάτων, αλλά ούτε και για το κίνητρο της επίθεσης. Ωστόσο, ο πρεσβευτής του Πακιστάν δήλωσε ότι μεταξύ των τραυματιών ήταν και Πακιστανοί πολίτες. Ο Ιμράν Αλί δήλωσε σε βίντεο ότι επισκέφθηκε Πακιστανούς τραυματίες σε τρία τοπικά νοσοκομεία και περιέγραψε την κατάστασή τους ως «σχετικά σταθερή».

Ο πρέσβης συμβούλευσε,επίσης, τους Πακιστανούς κατοίκους του Ομάν να αποφεύγουν την περιοχή αλ-Ουάντι αλ-Καμπίρ και να συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές.

Από μεριά της, η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση και ακύρωσε σήμερα τα ραντεβού για κάρτες βίζα, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων ασφαλείας.

Το Σουλτανάτο του Ομάν έχει πληθυσμό περίπου 4,6 εκατομμύρια, εκ των οποίων περισσότερο από το 40% είναι ξένοι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση δεν δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη θρησκευτική σύνθεση.

Ωστόσο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εκτιμά ότι το 95% του πληθυσμού είναι Μουσουλμάνοι, με το 45% να είναι Σουνίτες, το 45% Ιμπαντίτες και το 5% Σιίτες. Οι Ινδουιστές, Βουδιστές και Χριστιανοί αποτελούν το υπόλοιπο 5%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα