ΑΘΗΝΑ
01:34
|
08.09.2024
Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 4,7% το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου έναντι πρόβλεψης 5,1%.
Aυξανόμενη αισιοδοξία ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σήμερα Τρίτη, λόγω ανησυχιών για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας που συρρικνώνει τη ζήτηση, αν και υπάρχει αυξανόμενη αισιοδοξία ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων και η πτώση θα περιοριστεί.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent υποχώρησαν σήμερα κατά 21 σεντς, ή 0,25%, στα 84,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε 25 σεντς, ή 0,31%, στα 81,66 δολάρια.

Ο στρατηγικός αναλυτής της αγοράς IG, Yeap Jun Rong, εκτιμά ότι η πτωτική πορεία των κινεζικών οικονομικών δεδομένων «γεννά αμφιβολίες για το εάν οι συμμετέχοντες στην αγορά είναι υπερβολικά αισιόδοξοι σχετικά με τις προοπτικές της κινεζικής ζήτησης πετρελαίου».

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 4,7% το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου έναντι πρόβλεψης 5,1% και 5,3% του προηγούμενου τριμήνου, με κύριους υπαίτιους την παρατεταμένη ύφεση στην αγορά ακινήτων και την εργασιακή ανασφάλεια.

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell δήλωσε, χθες Δευτέρα, ότι οι τρεις μετρήσεις του πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους «τονώνουν κάπως την εμπιστοσύνη» ότι ο ρυθμός αύξησης των τιμών επιστρέφει στον στόχο της κεντρικής τράπεζας με βιώσιμο τρόπο, παρατηρούν παράγοντες της αγοράς, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι μια στροφή προς τη μείωση των επιτοκίων μπορεί να μην είναι μακριά.

Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος δανεισμού, γεγονός που μπορεί να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα και τη ζήτηση πετρελαίου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, τα βασικά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ έχουν αρχίσει να δείχνουν σημάδια ομαλοποίησης, κάτι που θα μπορούσε να επιταχύνει την απόφαση της Fed για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Τα κρυπτονομίσματα ανοίγουν το δρόμο για διασυνοριακές πληρωμές στη Ρωσία

Η χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων 18 μηνών για το Αμερικανικό Χρηματιστήριο

Πτώση στις τιμές πετρελαίου-Αβεβαιότητες για μείωση επιτοκίων από την Fed

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα