ΑΘΗΝΑ
01:44
|
08.09.2024
Σύμφωνα με την καταγγελία ο διανομέας κατέληξε στο νοσοκομείο με μώλωπες και εκδορές, ενώ αφορμή στάθηκε μία διαφωνία μεταξύ του εργαζόμενου και του εργοδότη.
Καταγγελία για ξυλοδαρμό διανομέα από τον εργοδότη του στη Θεσσαλονίκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό και την απόλυση διανομέα από τον εργοδότη του στην περιοχή του Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο διανομέας, μετά τον ξυλοδαρμό του, κατέληξε στο νοσοκομείο με μώλωπες και εκδορές, ενώ αφορμή στάθηκε μία διαφωνία μεταξύ του εργαζόμενου και του εργοδότη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που στον κλάδο μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους τραμπούκικες και βίαιες συμπεριφορές. Στον κλάδο μας, που συνεχώς οι εργοδότες σπάνε το ένα ρεκόρ κερδών μετά το άλλο, οι εργαζόμενοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με σωματική, λεκτική ακόμα και σεξουαλική βία. Κάθε είδους επιθετικότητα πατάει και πάνω στους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις, στους αποψιλωμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Αντιμετωπίζουμε την απληρωσιά, την ανασφάλιστη εργασία και τις απειλές σε όποιον σηκώνει κεφάλι».

Το Συνδικάτο που ενημερώνει πως η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο για τη δικαιοσύνη τονίζει:

Στηρίξαμε και στηρίζουμε τον συνάδελφο με κάθε τρόπο, από την πρώτη στιγμή που κατήγγειλε το περιστατικό. Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που βιώνει οποιαδήποτε βίαιη συμπεριφορά από την εργοδοσία, είτε λεκτική είτε σωματική είτε σεξουαλική, να επικοινωνήσει με το συνδικάτο μας. Κανείς να μην νιώσει μόνος στο χώρο δουλειάς του, η οργάνωσή μας και η αλληλεγγύη είναι αυτά που θα σταματήσουν κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από την εργοδοσία» ενώ καταλήγει τονίζοντας: «Κανένας μόνος! Κανένας φόβος!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα