ΑΘΗΝΑ
01:36
|
08.09.2024
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα διαθέσει 100 εκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία της Ουκρανίας για τον ερχόμενο χειμώνα.
Στο Κίεβο ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την προετοιμασία της Ουκρανίας για τον ερχόμενο χειμώνα, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου, ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του χθες στο Κίεβο, για την υποστήριξή του.

«Εκτιμούμε τη σημερινή ανακοίνωση ενός νέου πακέτου βοήθειας της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την προετοιμασία της Ουκρανίας για το χειμώνα. Σε συνθήκες συνεχούς βομβαρδισμού ενεργειακών εγκαταστάσεων, αυτή είναι κρίσιμη βοήθεια», είπε ο Ζελένσκι, τονίζοντας ότι η Ουκρανία χρειάζεται πρόσθετη υποστήριξη για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων σπιτιών και υποδομών και την οργάνωση καταφυγίων σε σχολεία και νοσοκομεία, ώστε να μπορέσουν οι πρόσφυγες να επιστρέψουν.

Ο Γκράντι, που επισκέπτεται την Ουκρανία για πέμπτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, υπογράμμισε ότι στόχος το είναι να αποκαλύψει τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα, ώστε οι δωρητές από όλον τον πλανήτη να συνεχίσουν να διαθέτουν κονδύλια για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς.

Οι δύο άνδρες ανακοίνωσαν, τέλος, την έναρξη μιας νέας πύλης πληροφοριών, με το όνομα «Ukraine is Home», η οποία, με την υποστήριξη του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, θα παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες στους Ουκρανούς πρόσφυγες που σχεδιάζουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα