ΑΘΗΝΑ
02:50
|
08.09.2024
Βελτιωμένη η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς. Στο νοσοκομείο στάλθηκαν νωρίτερα με ελαφρά εγκαύματα τρεις πυροσβέστες.
Από τη φωτιά στο Σοφικό. Φωτογραφία eKorinthos.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ٍΣε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στη Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στη Μεσσηνία, αν και η εικόνα που παρουσιάζει μετά τις 6.30 το απόγευμα φαίνεται βελτιωμένη.

Σε δηλώσεις που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιόλης μίλησε για «βελτίωση» της κατάστασης εκτιμώντας πως η φωτιά «περιορίστηκε πάρα πολύ».

Αισιόδοξος για το σβήσιμο της φωτιάς εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Κορίνθου, Νίκος Σταυρέλης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα, σήμερα το πρωί στο στο Σοφικό Κορινθίας, δίπλα στην εθνική οδό Επιδαύρου-Κορίνθου, μετά τις επικίνδυνες διαστάσεις που πήρε το μεσημέρι οπότε μέρος της πυρκαγιάς πήρε κατεύθυνση προς την Επίδαυρο.

Η φωτιά αναπτύχθηκε σε πυκνή δασική έκταση, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν οικισμοί.

Σύσκεψη υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια

Για την πυρκαγιά, πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια. Στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων συναρμόδια υπουργεία, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς.

Σε νεότερες δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση στις 4.00 μ.μ., ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι δεν υπάρχει βελτίωση στο μέτωπο και πως η φωτιά φεύγει στον δρόμο της Επιδαύρου και προς Κόρφο. Ανέφερε ότι γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, ωστόσο όπως πρόσθεσε, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Αναφορικά με τους ανέμους στην περιοχή, σημείωσε ότι υπάρχουν ριπές και τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να ανακοπεί η φωτιά με αντιπυρικές ζώνες. Απηύθυνε, δε, εκ νέου έκκληση για τουλάχιστον δύο ακόμη Καναντέρ.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για μια πάρα πολύ δύσκολη φωτιά που καίει σε πεύκα και χρειάστηκε άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, νωρίτερα οι φλόγες ξεπέρασαν το ύψος των 20-25 μέτρων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κρίθηκε αναγκαία η ενίσχυση των δυνάμεων τους στο εν λόγω μέτωπο. Στο σημείο επιχειρούν πλέον 140 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πέντε πεζοπόρα τμήματα, 37 οχήματα, 10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα.

Η φωτιά από το Καλαμάκι Κορινθίας

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν να ανακόψουν τη φωτιά, μέσω της διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών, με μηχανήματα έργου του στρατού και των ΟΤΑ.

Η φωτιά από τα διυλιστήρια της Motor Oil

Νωρίτερα, στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα, λόγω δασικής πυρκαγιάς.

Τραυματίστηκαν πυροσβέστες

Στο μεταξύ, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά στο Σοφικό, φέροντας θλαστικά τραύματα και ελαφρά εγκαύματα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς

Στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου προχώρησαν οι αρχές, λόγω του ενεργού μετώπου, από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης έως τη διασταύρωση της Δήμαινας.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων, για τη διευκόλυνση των πολιτών καθώς και την ασφαλή μετακίνησή τους, η μετακίνηση προς τον Δήμο ή προς τον Ισθμό επιτρέπεται μέσω Ναυπλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα