ΑΘΗΝΑ
01:45
|
08.09.2024
Ανοικτό το ενδεχόμενο η έκρηξη που άκουσαν οι κάτοικοι να οφείλεται σε στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, σύμφωνα με τον οργανισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια δυνατή έκρηξη, η οποία συνοδεύτηκε από σεισμική δόνηση, ταρακούνησε τους κατοίκους περιοχών της Νέας Υόρκης  και του βόρειου Νιου Τζέρσεϊ το πρωί της Τρίτης, με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν πως είδαν μια πύρινη σφαίρα να περνά «ξυστά» από το Άγαλμα της Ελευθερίας, λίγη ώρα αργότερα, προτού εκραγεί 46 χιλιόμετρα πάνω από το κεντρικό Μανχάταν.

Σε ανακοίνωσή της, η NASA εκτιμά ότι η πύρινη σφαίρα που ανέφεραν πως είδαν πολίτες, πιθανώς να ήταν ένας μετεωρίτης, ο οποίος πέρασε από την περιοχή μεταξύ 10 π.μ. και 12 μ.μ.. Παράλληλα, ανέφερε πως το ταρακούνημα που ένιωσαν οι κάτοικοι και η έκρηξη που άκουσαν, πιθανότατα οφείλεται σε στρατιωτική άσκηση που διεξαγόταν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο διαστημικός οργανισμός διευκρίνισε πως ο μετεωρίτης δεν είχε καταγραφεί από όργανα ανίχνευσης αντικειμένων κοντά στη Γη. «Προς το παρόν δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τόσο μικρά αντικείμενα σε σημαντικές αποστάσεις από τη Γη, επομένως μαθαίνουμε για τέτοια συμβάντα όταν έχουν ήδη μπει στην ατμόσφαιρα και δημιουργούν έναν μετεωρίτη ή μια πύρινη σφαίρα», ανέφερε.

Παράλληλα, η NASA τόνισε την ανάγκη για πρόσθετα δεδομένα για να επιβεβαιωθούν οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων, ώστε να μπορέσει να καταλήξει σε ένα τελικό συμπέρασμα για το τι συνέβη.

Από την διάλυση του μετεωρίτη, δεν αναφέρθηκε πτώση θραυσμάτων στο έδαφος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα