ΑΘΗΝΑ
02:08
|
08.09.2024
Τα πτώματα τριών ανδρών και τριών γυναικών, δύο εκ των οποίων ήταν πολίτες των ΗΠΑ, ανακαλύφθηκαν σε κλειδωμένη σουίτα στο Grand Hyatt Erawan.
Κλειδωμένη από μέσα ήταν η σουίτα στον πέμπτο όροφο του Grand Hyatt Erawan
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για δηλητηρίαση, όσο αφορά στα αίτια θανάτου.

Τα πτώματα τριών ανδρών και τριών γυναικών, δύο εκ των οποίων ήταν πολίτες των ΗΠΑ ενώ οι υπόλοιποι Βιετναμέζοι, βρέθηκαν μέσα σε μια σουίτα στον πέμπτο όροφο του πεντάστερου ξενοδοχείου Grand Hyatt Erawan, από έναν εργαζόμενο σε ξενοδοχείο αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Εκτιμάται ότι οι έξι ήταν νεκροί για τουλάχιστον 24 ώρες πριν ανακαλυφθούν τα σώματά τους, είπε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι το δωμάτιο ήταν κλειδωμένο από μέσα.

Η αιτία του θανάτου δεν είναι ακόμη γνωστή. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Σρέθα Ταβίσιν, ανέφερε δεν υπήρχαν υπάρχουν ίχνη ληστείας ή επίθεσης, προσθέτοντας ότι η αιτία είναι «πιθανώς κάτι σχετικό με την κατανάλωση υγρών ή τροφής που πρέπει να διερευνηθεί».

Η αστυνομία κοινοποίησε εικόνες από φαγητό που βρέθηκε στη σουίτα, το οποίο όμως φαίνονταν ανέγγιχτο, ωστόσο έξι φλιτζάνια τσαγιού φαίνεται να είχαν χρησιμοποιηθεί.

«Το φαγητό ήταν ανέγγιχτο, αλλά χρησιμοποιήθηκαν έξι φλιτζάνια. Θα τα ελέγξουμε όλα. Δεν μπορέσαμε να βρούμε τίποτα άλλο τριγύρω, ακόμα και στο πάτωμα, αλλά βρήκαμε κάποιο είδος σκόνης στον πάτο ενός φλιτζανιού», δήλωσε ο επίτροπος του γραφείου της Μητροπολιτικής αστυνομίας. «Πρέπει να μάθουμε τα κίνητρα», είπε, προσθέτοντας ότι οι θάνατοι δεν ήταν αποτέλεσμα αυτοκτονίας, αλλά «δολοφονίας».

Η αστυνομία πιστεύει ότι ένας από τους έξι δηλητηρίασε τους άλλους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, αναφέρει η Bangkok Post.

Για την σουίτα είχε γίνει κράτηση από ομάδα επτά ατόμων, αλλά μόνο πέντε έκαναν check-in, είπε η αστυνομία, ενώ έξι άτομα βρέθηκαν νεκρά. Η αστυνομία αναζητά τώρα το έβδομο άτομο. «Ανιχνεύουμε κάθε βήμα από τότε που κατέβηκαν από το αεροπλάνο», ανέφερε ο επίτροπος της Μητροπολιτικής αστυνομίας.

Ένα μέλος της ομάδας έμενε στον πέμπτο όροφο και επρόκειτο να κάνει check out την Τρίτη, ενώ άλλοι έμεναν στον έβδομο όροφο και έπρεπε να κάνουν check out τη Δευτέρα, αλλά δεν το έκαναν. Εικόνες από το εσωτερικό του ξενοδοχείου δείχνουν ότι οι αποσκευές τους ήταν έτοιμες για αναχώρηση.

«Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή σε όλες τις υπηρεσίες να αναλάβουν επειγόντως μέτρα για να αποφευχθεί ο αντίκτυπος στον τουρισμό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι «παρακολουθεί στενά την κατάσταση και είναι έτοιμο να παράσχει προξενική βοήθεια».

Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο που η Ταϊλάνδη προσπαθεί να ενισχύσει την τουριστική της βιομηχανία, η οποία επηρεάστηκε άσχημα από την πανδημία και είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία.

Ο τουριστικός τομέας έχει κλονιστεί στο παρελθόν από πυροβολισμούς σε πολυτελές εμπορικό κέντρο στην Μπανγκόκ τον περασμένο Οκτώβριο, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν δύο αλλοδαποί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα