ΑΘΗΝΑ
01:40
|
08.09.2024
«Αναγκάστηκε να υποσχεθεί μια επιδότηση για τον Αύγουστο, για να μην βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών».
Κυριάκος Μητσοτάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, κατά την διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, εξήγγειλε έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να επιδοτηθούν οι λογαριασμοί ενέργειας του Αυγούστου, σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Λίγες ώρες πριν την επίσημη εξειδίκευση των μέτρων που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει:

– Για την εξοντωτική ακρίβεια στο ρεύμα, αναγκάστηκε να υποσχεθεί μια επιδότηση για τον Αύγουστο, για να μην βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών.

– Για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, τα οποία αρνείται καν να κατονομάσει ως τέτοια, προανήγγειλε έκτακτη φορολόγηση μόνο τώρα που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Πριν τον καλωσορίσουμε για την προσχώρηση στο αναγκαίο μέτρο που μετ΄ επιτάσεως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, περιμένουμε να δούμε τις λεπτομέρειες.

– Για την περίφημη «τοξικότητα» στην πολιτική ζωή, αρκούμαστε να υπενθυμίσουμε ότι δεν υπάρχει μόνο η περίπτωση Αυγενάκη για την οποία ρωτήθηκε. Θυμάται μήπως τον Δ. Κυριαζίδη με τα «αστειάκια» του ή, ακόμη χειρότερα, τα λεγόμενα Σκέρτσου περί «ζιζανίων που δεν πρέπει να ξαναφυτρώσουν»;

– Για την ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, την αδράνειά του την πρόδωσαν οι αμήχανες απαντήσεις του – ακόμη και η μάλλον αθέλητη αναφορά του στα μονοπώλια στην ακτοπλοΐα, τα οποία δεν έχει καμιά διάθεση ούτε καν να αγγίξει, παρότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή πλαφόν.

– Για την κατάσταση στην Υγεία και την έλλειψη γιατρών στα περιφερειακά νοσοκομεία, ο Κυρ. Μητσοτάκης περίμενε να φτάσουμε στα μέσα του καλοκαιριού, κι αυτό μόνο και μόνο για να βρει μια λύση-μπάλωμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά, αυτό που όλοι γνωρίζουν: Η απόστασή του από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών ολοένα και μεγαλώνει, η πολιτική της κυβέρνησής του δεν φέρνει τίποτα καλό για την κοινωνική πλειοψηφία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα