ΑΘΗΝΑ
01:06
|
08.09.2024
Ο Νασράλα προειδοποίησε για αντίποινα, μετά τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ άμαχων από την Δευτέρα, ανάμεσά τους παιδιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Χεζμπολάχ θα χτυπήσει νέους στόχους στο Ισραήλ, αν ο ισραηλινός στρατός συνεχίσει να σκοτώνει αμάχους στον Λίβανο, προειδοποίησε σήμερα ο ηγέτης της λιβανέζικης οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, ύστερα από την χθεσινή φονική επίθεση στα νότια της χώρας.

Ο αριθμός των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά στον νότιο Λίβανο αυξήθηκαν δραματικά αυτή την εβδομάδα, όταν πέντε Σύροι άμαχοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις την Τρίτη, ενώ τουλάχιστον τρεις Λιβανέζοι άμαχοι σκοτώθηκαν την Δευτέρα, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα τρία παιδιά σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή «που στόχευσε γεωργικές εκτάσεις στο χωριό Ουμ Τόοτ», ενώ οι άλλοι δύο Σύροι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση με drone στον δρόμο Κφαρ Τεμπνίτ, σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA).

«Η συνέχιση της στόχευσης αμάχων θα ωθήσει την αντίσταση να εκτοξεύσει πυραύλους σε οικισμούς που δεν είχαν στοχοποιηθεί προηγουμένως», δήλωσε ο Νασράλα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του για τον εορτασμό της μουσουλμανικής ιερής Ημέρας της Ασούρα.

Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά από τότε που η λιβανέζικη οργάνωση ανακοίνωσε την υποστήριξή της στους Παλαιστίνιους, λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως προχωρήσει σε δηλώσεις που μαρτυρούν την πρόθεσή τους να εμπλακούν σε πόλεμο με την Χεζμπολάχ, με πιο πρόσφατη αυτή του πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος ανέφερε πως είναι έτοιμος να μετακινήσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με τον Λίβανο.

Απαντώντας στις ισραηλινές προκλήσεις, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προειδοποίησε πως «Αν τα άρματά σας έρθουν στον νότιο Λίβανο, δεν θα αντιμετωπίσετε έλλειψη σε τανκς, γιατί δεν θα σας μείνει κανένα». Το σχόλιο αφορούσε μια ανακοίνωση από τις ισραηλινές δυνάμεις, στην οποία ο στρατός δήλωσε ότι δεν έχει αρκετά άρματα μάχης για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για γυναίκες στρατιώτες, καθώς πολλά υπέστησαν ζημιές στο τον πόλεμο, σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις ανώτερων στρατιωτικών αξιωματικών.

Ο Νασράλα υποσχέθηκε να συνεχίσει τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στη Γάζα, διαψεύδοντας τις φήμες ότι έχει επιτευχθεί διπλωματική λύση για να σταματήσει η σύγκρουση στα σύνορα του Λιβάνου.

«Όλα αυτά που κυκλοφορούν για μια οριστική συμφωνία σχετικά με την κατάσταση στο μέτωπο του Λιβάνου είναι λανθασμένα», είπε.

Επιπλέον, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ δεσμεύτηκε να ανοικοδομήσει τις παραμεθόριες πόλεις και να τις κάνει «πιο όμορφες από ότι ήταν», ενώ επαίνεσε τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου για την παροχή «σταθερότητας» στους μαχητές.

Στον Λίβανο, οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν σκοτώσει περισσότερους από 100 αμάχους και περισσότερους από 300 μαχητές της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters. Οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει καταστροφές σε πόλεις και χωριά των λιβανικών συνόρων, σε επίπεδα που δεν έχουν ξανά δει, από τον πόλεμο του 2006 με το Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα