ΑΘΗΝΑ
01:58
|
08.09.2024
Παρέμεινε η πρωτόδικη ποινή ενώ κηρύχθηκε ξανά αθώος για την κατηγορία του βιασμού.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο κατηγορούμενος επέστρεψε στη φυλακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοχο χωρίς ελαφρυντικά έκρινε, σήμερα Πέμπτη, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, τον στον 40χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας για κατάχρηση σε βάρος ανήλικης αθλήτριας το διάστημα 2010-2013, επιβάλλοντάς του, όπως είχε κάνει και το πρωτόδικο δικαστήριο, ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Με την ενήλικη πλέον αθλήτρια απούσα σήμερα από την δικαστική αίθουσα, το δικαστήριο κήρυξε επίσης τον κατηγορούμενο αθώο για την κατηγορία του βιασμού, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, με ψήφους 6 προς 1 με μειοψηφία της προέδρου.

Το δικαστήριο έκρινε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, το γεγονός ότι ο 40χρονος για μεγάλο διάστημα τελούσε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο αλλά και τη στάση του μετά την πράξη, κι αποφάσισε ομόφωνα να μην μειώσει την πρωτόδικη ποινή. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η πρόεδρος Σοφία Λιγνού τόνισε: «ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος, μας είπε ότι “το έκανα αλλά”. Το “αλλά” ακυρώνει την μεταμέλεια. Το “αλλά” δηλώνει “με δικαιολογώ”».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προέδρου για την απόφαση του ΜΟΕ επί της ενοχής, το δικαστήριο απασχολήθηκε έντονα σχετικά με την κατηγορία του βιασμού: «Ο βιασμός μας απασχόλησε ιδιαίτερα. Οι πράξεις αυτές δεν γίνονται ποτέ όταν είναι άλλοι μπροστά, είναι πράξεις που γίνονται κρυφά. Ο δράστης είναι μόνος του με το θύμα. Πώς θα βγάλουμε λοιπόν εμείς ότι έγινε πράξη χωρίς άλλο μάρτυρα; Έχουμε τον λόγο του ενός εναντίον του άλλου. Δεν έχουμε ιατροδικαστικές εκθέσεις ή εκτιμήσεις, αλλά μόνο αυτό που λένε ο ένας και ο άλλος. Έχουμε έναν κατηγορούμενο που από την πρώτη στιγμή σχεδόν, λέει τα ίδια πράγματα και την παθούσα που κατά τις καταθέσεις της μπερδεύεται ως προς το χρόνο ή τον τόπο. Πιστεύουμε ότι κανείς δεν λέει την πλήρη αλήθεια… Όμως κάθε αμφιβολία είναι υπέρ του κατηγορούμενου στο δίκαιο μας».

Σημειώνεται ότι η υπόθεση είχε φτάσει το 2020 στη δικαιοσύνη στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo όταν η, 23χρονη σήμερα, αθλήτρια ιστιοπλοΐας, μετά από προτροπή της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, κατήγγειλε όσα υπέστη από τον τότε προπονητή της, σε ηλικία μικρότερη των 14 ετών. Ο κατηγορούμενος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικασθεί στην ίδια ποινή κάθειρξης, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα για κατάχρηση ανηλίκου, ενώ έχει αθωωθεί για βιασμό. Η πράξη αυτή ωστόσο κρίθηκε ξανά στο Εφετείο, μετά από εισαγγελική έφεση στο αθωωτικό σκέλος της πρωτόδικης απόφασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα