ΑΘΗΝΑ
01:54
|
08.09.2024
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για να αντιμετωπίσουν διάσπαρτες εστίες και να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις,
Φωτ.: korinthostv.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε χθες, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας, δίπλα στην εθνική οδό Επιδαύρου – Κορίνθου, μετά και τις ολονύκτιες προσπάθειες δυνάμεων της Πυροσβεστικής και εθελοντών.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για να αντιμετωπίσουν διάσπαρτες εστίες και να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν ξανά και εναέρια μέσα προκειμένου να συνδράμουν με ρίψεις νερού.

Συγκεκριμένα, συνεχίζουν της μάχη της κατάσβεσης 100 πυροσβέστες,  6 ομάδες δασοκομάντος αποτελούμενες από 70 άτομα και 37 οχήματα , 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές.

Χθες, Τετάρτη, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, με τις φλόγες να φτάνουν τα 25 μέτρα, ένας πυροσβέστης από την περιοχή, ο οποίος δεν είχε βάρδια αλλά βοηθούσε εθελοντικά, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής, ενώ τρεις ακόμα πυροσβέστες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα