ΑΘΗΝΑ
13:23
|
29.09.2024
Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών θεωρεί τον θύλακα του Καλίνινγκραντ «ιδιαίτερο σημείο εστίασης» μην αποκλείοντας «καμία επιλογή».
Καλίνινγκραντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πιθανότητα ανάπτυξης ρωσικών πυρηνικών πυραύλων για την προστασία της ρωσικής περιφέρειας Καλίνινγκραντ, που βρίσκεται μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας, ως απάντηση για την απόφαση της Γερμανίας να δεχθεί την εγκατάσταση αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο έδαφός της, ανέφερε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Σε ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου Interfax ο Ρώσος διπλωμάτης χαρακτηρίζει τον θύλακα του Καλίνινγκραντ «ιδιαίτερο σημείο εστίασης» μην αποκλείοντας «καμία επιλογή».

«Το Καλίνινγκραντ δεν αποτελεί εξαίρεση όσον αφορά την 100% αποφασιστικότητά μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται προκειμένου να απωθήσουμε εκείνους που μπορεί να τρέφουν επιθετικά σχέδια και που προσπαθούν να μας προκαλέσουν να κάνουμε ορισμένα βήματα που είναι ανεπιθύμητα για όλους και είναι γεμάτα περαιτέρω περιπλοκές» τόνισε ο Ριάμποφ.

Ο Σεργκέι Ριάμπκοφ

Ανέφερε επίσης πως το Καλίνινγκραντ «έχει επί μακρόν προσελκύσει την ανθυγιεινή προσοχή των αντιπάλων μας» και πως η Ρωσία θα επιλέξει από την ευρύτερη δυνατή διάταξη επιλογών την πιο αποτελεσματική απάντηση στην κίνηση των ΗΠΑ, λαμβανομένου υπόψη, μεταξύ άλλων, του κόστους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η δολοφονία του Νασράλα είναι «μέτρο δικαιοσύνης»

Το επικαιροποιημένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας επισημοποιείται

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ Ναμπίλ Καούκ

Ιράν: Οι οργανώσεις μαχητών θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα