ΑΘΗΝΑ
01:39
|
08.09.2024
Η Πυροσβεστική καλείται να λάβει καταθέσεις από τυχόν αυτόπτες μάρτυρες, από υπαλλήλους του δήμου, αλλά και υπαλλήλους της Υπηρεσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε σήμερα ο εισαγγελέας, ύστερα από τον εντοπισμό ύποπτων συσκευών και υπολειμμάτων εμπρηστικού μηχανισμού σε περιοχές του δήμου Θέρμης, όπου τα προηγούμενα 24ωρα ξέσπασαν δασικές πυρκαγιές

Συγκεκριμένα, θα διερευνηθεί εάν τελέστηκαν οι πράξεις του εμπρησμού σε δάσος, της κατοχής εμπρηστικών υλών και αντικειμένων για την πρόκληση και εξάπλωση πυρκαγιάς εντός δασικής έκτασης, όπως επίσης της κατασκευής και κατοχής εμπρηστικών υλών και μηχανισμών, από τα οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για τον άνθρωπο.

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε ανακοίνωση του δήμου Θέρμης, μέσω της οποίας έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν από υπαλλήλους του δήμου ύποπτες συσκευασίες στην περιοχή της Καρδίας και υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού, σε απόσταση 200 μέτρων από το Λιβάδι (στο δρόμο προς Πετροκέρασα), όπου εκδηλώθηκαν φωτιές. Η ίδια ανακοίνωση κάνει λόγο για εμπρηστές που έβαλαν στο στόχαστρό τους δασικές εκτάσεις στα ορεινά του δήμου Θέρμης. 

Στο πλαίσιο της έρευνας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία- η οποία έχει αναλάβει και την διεξαγωγή της- καλείται να λάβει καταθέσεις από τυχόν αυτόπτες μάρτυρες, από τους υπαλλήλους του δήμου Θέρμης που εντόπισαν τα ύποπτα αντικείμενα, αλλά και υπαλλήλους της Πυροσβεστικής. Εξάλλου, ζητείται να συνταχθεί έκθεση πραγματογνωμοσύνης, με αναλυτική περιγραφή για το είδος αυτών των αντικειμένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα