ΑΘΗΝΑ
01:19
|
08.09.2024
Οι εργαζόμενοι στο θέρετρο της Disneyland στην Καλιφόρνια δεν έχουν προχωρήσει σε απεργία από το 1984.
Απαιτούν καλύτερους μισθούς και καταγγέλλουν αντισυνδικαλιστικές πρακτικές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες υπάλληλοι του Disneyland Resort στην Καλιφόρνια, διαδήλωσαν έξω από τα παγκοσμίου φήμης θεματικά πάρκα που ανήκουν στην εταιρεία The Walt Disney Company, χθες Τετάρτη, απαιτώντας καλύτερους μισθούς και καταγγέλλοντας αντισυνδικαλιστικές πρακτικές της εταιρείας.

Με τους διαδηλωτές ντυμένους με κοστούμια από τις θεματικές ξεναγήσεις «Indiana Jones» και «Star Wars» των πάρκων, η κινητοποίηση διοργανώθηκε από συνδικάτα που εκπροσωπούν περίπου 14.000 υπαλλήλους της Disneyland και με συνθήματα όπως «Ο Μίκυ θα ήθελε δίκαιη αμοιβή» και «Εμείς φτιάχνουμε τη μαγεία, αυτοί βγάζουν τα λεφτά».

Η Disney βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις από τον Απρίλιο με τα τέσσερα συνδικάτα της Καλιφόρνια που εκπροσωπούν τους υπαλλήλους της στο πάρκο, ωστόσο οι συνομιλίες δεν έχουν αποφέρει μέχρι στιγμής τίποτα και τα συνδικάτα κατηγορούν το λεγόμενο «πιο ευτυχισμένο μέρος στον κόσμο» ότι εκφοβίζει τους εργαζόμενους.

Η εταιρεία φέρεται να επέπληξε και εξέδωσε προειδοποιήσεις σε περισσότερους από 500 υπαλλήλους επειδή φορούσαν μια καρφίτσα του συνδικάτου με μια εικόνα του γαντιού του Μίκυ Μάους σφιγμένο σε σχήμα γροθιάς.

Οι εργαζόμενοι θα ψηφίσουν εάν θα εγκρίνουν μια απεργία αύριο Παρασκευή. Εάν η δράση εγκριθεί, τα συνδικάτα θα αποφασίσουν στη συνέχεια για τους όρους και τη διάρκειά της.

Στον απόηχο των μεγάλων απεργιών του περασμένου έτους από ηθοποιούς και συγγραφείς του Χόλιγουντ, μια άλλη μεγάλης κλίμακας απεργία στη Disney θα ήταν ιστορική, καθώς οι εργαζόμενοι στο θέρετρο της Disneyland -που αποτελείται από τα θεματικά πάρκα Disneyland και Disney California Adventure- δεν έχουν προχωρήσει σε απεργία από το 1984, σύμφωνα με τους LA Times.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα