ΑΘΗΝΑ
01:54
|
08.09.2024
Ποια θα ήταν μια πραγματική λύση; Να ξαναγίνει το ρεύμα δημόσιο αγαθό, λέει το ΜέΡΑ25.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επαναφορά του ομίλου της ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο προτείνει το ΜέΡΑ25 αποδοκιμάζοντας τις απόπειρες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε ανακοίνωσή του ΜέΡΑ25 επισημαίνει:

«Τα τελευταία 15 χρόνια το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα μετατράπηκε από δημόσιο αγαθό, σε χρηματιστηριακό προϊόν. Σταθάκης και Τσίπρας εισήγαγαν αυτό το ταξικό ανοσιούργημα θεσμοθετώντας το καρτέλ που λέγεται Χρηματιστήριο Ενέργειας, ο Μητσοτάκης πήρε τη σκυτάλη και το έβαλε σε εφαρμογή.

Τι σημαίνει στην πράξη χρηματιστηριακό προϊόν; Σημαίνει πως ασχέτως του κόστους παραγωγής, οι ιδιώτες «χτυπούν» τις τιμές υπέρογκα όταν η ζήτηση είναι αυξημένη. Τώρα δηλαδή που διανύουμε μέρες καύσωνα, και άρα χρησιμοποιούμε μέσα κλιματισμού καθ’ όλο το 24ωρο, η τιμή του ρεύματος καλπάζει. Το ρεύμα βλέπετε είναι βασικό αγαθό πρώτης ανάγκης, δεν μας παίρνει δηλαδή ως καταναλωτές να μη το καταναλώσουμε ή να καταναλώσουμε λιγότερο. Πάνω σε αυτό το δεδομένο, οι ιδιώτες στήνουν πάρτι».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

«Η απάντηση Μητσοτάκη είναι επιδότηση των λογαριασμών για τον μήνα Αύγουστο. Θα επιβάλλει λέει έκτακτο τέλος στους παραγωγούς, το οποίο θα τους το επιστρέψει με την επιδότηση. Το μόνο που λύνει με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση είναι το δικό της πρόβλημα επικοινωνιακής διαχείρισης της τεράστιας δυσαρέσκειας του κόσμου.

Ποια θα ήταν μια πραγματική λύση;

Να ξαναγίνει το ρεύμα δημόσιο αγαθό!

Πρέπει να καταργηθεί η ψευτο-αγορά ενέργειας και να επιστρέψει σε δημόσιο έλεγχο και ιδιοκτησία η ΔΕΗ και το δίκτυο διανομής. Όσο το ρεύμα, το οποίο επαναλαμβάνουμε είναι βασικό αγαθό που δεν μπορούμε να μη καταναλώσουμε, παραμένει στα χέρια των ιδιωτών, θα το πληρώνουμε χρυσάφι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα