ΑΘΗΝΑ
00:06
|
20.09.2024
Η πίεση για απόσυρση από την κούρσα έχει αυξηθεί ασφυκτικά τις τελευταίες ημέρες. Οι Δημοκρατικοί φοβούνται τα χειρότερα...
Τζο Μπάιντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Κόκκινο» χτυπούν οι πιέσεις ηγετικών στελεχών των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, για απόσυρση της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη.

Μετά τις πιέσεις της Νάνσι Πελόσι και των ηγετικών στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος στο κογκρέσο, Χακίμ Τζέφρις και Τσακ Σούμερ, η αμερικανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Axios.com επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμά πως ο Τζο Μπάιντεν, που έχει τεθεί σε καθεστώς καραντίνας από το βράδυ της Τετάρτης λόγω κορονοϊού, θα μπορούσε να αποφασίσει την απόσυρση της υποψηφιότητάς του ακόμη και μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Δηλαδή ένα μήνα πριν το συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο που θα διεξαχθεί από τις 19 ως τις 22 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Axios, συνεργάτες λένε στον Μπάιντεν ότι αν παραμείνει, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να κερδίσει με συντριπτική διαφορά και να εξαϋλώσει την κληρονομιά του Μπάιντεν και τις ελπίδες των Δημοκρατικών τον Νοέμβριο.

Η πίεση για απόσυρση από την κούρσα έχει αυξηθεί ασφυκτικά τις τελευταίες ημέρες με τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να λέει το ίδιο πράγμα σε συνεργάτες του σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post.

Στο φόντο της κατάστασης αναβρασμού που επικρατεί στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών έρχεται και η δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε την Τετάρτη το πρακτορείο Associated Press, σύμφωνα με την οποία τα 2/3 των Δημοκρατικών επιθυμούν να αποσυρθεί ο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα, θορύβησε τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο.

Ίλον Μασκ: Θα στείλουν τον Μπάιντεν σύντομα για ψάρεμα…

Τις καταιγιστικές εξελίξεις που φαίνεται να δρομολογούνται στο Δημοκρατικό Κόμμα και την ισχυρή (πλέον…) πιθανότητα απόσυρσης του Μπάιντεν σχολίασε νωρίς απόψε και ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ που στηρίξει ξεκάθαρα τον Ντόναλντ Τραμπ και προτίθεται να ενισχύσει την προεκλογική του εκστρατεία με 45 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μασκ σε ανάρτησή του στην (δική του…) πλατφόρμα Χ έβαλε μία φωτογραφία με έναν ηλικιωμένο σε μία βάρκα προβλέποντας πως θα στείλουν σύντομα για ψάρεμα και τον Μπάιντεν…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα