ΑΘΗΝΑ
23:22
|
29.09.2024
Η Άγκυρα εξέδωσε σήμερα αντι-NAVTEX, στην οποία ισχυρίζεται ότι η περιοχή νότια της Καρπάθου είναι μέρος της υφαλοκρηπίδας της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τουρκική υφαλοκρηπίδα» περιοχή νότια της Καρπάθου χαρακτήρισε σήμερα η Τουρκία εκδίδοντας ακόμη μία προκλητική αντι-NAVTΕΧ στο φόντο της πρόσφατης συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον και το υποτιθέμενο «καλό κλίμα».

Σύμφωνα με το onalert.gr, η Άγκυρα εξέδωσε σήμερα αντι-NAVTEX, στην οποία ισχυρίζεται ότι η περιοχή νότια της Καρπάθου είναι μέρος της υφαλοκρηπίδας της.

Αφορμή έδωσε η ελληνική NAVTEX από σταθμό του Ηρακλείου Κρήτης για ερευνητικές εργασίες από το πλοίο «IEVOLI RELUME» για την εγκατάσταση υποβρύχιου καλωδίου στην περιοχή.

Η απάντηση της Τουρκίας ήρθε λίγες ώρες αργότερα με δική της οδηγία, στην οποία αναφέρει ότι μέρος των ερευνών αφορά περιοχή τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Μάλιστα, παραπέμπουν στην επιστολή που είχε αποστείλει η Τουρκία στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020, με την οποία είχε μονομερώς ορίσει τα εξωτερικά όρια της ΑΟΖ της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δήλωση Υεμένης για πλήγμα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κατά την προσγείωση του Νετανιάχου

Ο πασιφιστής επαναστάτης των βοηθητικών προβλημάτων

Κασσσελάκης: Δεν ήλθε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Το επικαιροποιημένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας επισημοποιείται

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα