ΑΘΗΝΑ
01:22
|
08.09.2024
Συγγνώμη από τον μουσικό παραγωγό της ΕΡΤ για το αντιπαλαιστινιακό μένος ζητά η πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εύλογη αντίδραση της παλαιστινιακής πρεσβείας στην Ελλάδα προκαλεί το αντιπαλαιστινιακό παραλήρημα του μουσικού παραγωγού Ιωσήφ Βάγγερ σε εκπομπή που έχει ο ίδιος στον ραδιοσταθμό της ΕΡΤ, Kosmos FM, με αφορμή την έκφραση παλαιστινιακής αλληλεγγύης από μέλη του συγκροτήματος Thievery Corporation στη διάρκεια συναυλίας που έδωσαν στην Αθήνα το Σάββατο, 13 Ιουλίου.

Ο Ιωσήφ Βάγγερ, καταχρώμενος το δικαίωμα εκφοράς λόγου από κανάλι της δημόσιας ραδιοφωνίας με την ιδιότητα μουσικού παραγωγού, δεν κατακεραύνωσε μόνον το συγκρότημα επειδή «τόλμησε» να εμφανίσει την παλαιστινιακή σημαία στη σκηνή σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον άγριο πόλεμο που υφίσταται ο παλαιστινιακός λαός σε Γάζα και Δυτική Όχθη. Επιδόθηκε παράλληλα σε σιωνιστικού τύπου κήρυγμα «ξαναγραψίματος της Ιστορίας» με αφήγημα τύπου «δεν υπήρχε ποτέ Παλαιστίνη».

Το σιωνιστικό αφήγημα του Ι.Βάγγερ

Ο ανεκδιήγητος Βάγγερ μέσα σε περίπου 90 δευτερόλεπτα ξέρασε χολή μισαλλοδοξίας και αντιπαλαιστινιακού μένους λέγοντας μεταξύ άλλων για τους Thievery Corporation πως:

  • «Εμφάνισαν τη σημαία της Παλαιστίνης- Κράτος που δεν υπάρχει ποτέ και είναι περίεργο που υπάρχει σημαία».
  • Υποστηρίζουν «όλους τους τρομοκράτες  που έχουν αιματοκυλήσει τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ειδικότερα εκεί στη Γάζα».
  • «Ευτυχώς που δεν ανέβασαν μαζί με την παλαιστινιακή σημαία και κάποια σβάστικα ή αγκυλωτό σταυρό».
  • «Ο αντισημιτισμός έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο και στη χώρα μας. Πολλοί είναι οι Ισραηλινοί, οι Εβραίοι Έλληνες που δεν τολμούν να το πουν δημοσίως ότι είναι Εβραίοι. Στην Ευρώπη, στον Δυτικό κόσμο αυτός ο φόβος είναι ακόμη μεγαλύτερος».

Πώς αντέδρασε η παλαιστινιακή πρεσβεία

Η πρεσβεία του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα παίρνει θέση απέναντι στο σιωνιστικό αφήγημα του Ιωσήφ Βάγγερ απαιτώντας από τον ίδιο «συγγνώμη» για το αντιπαλαιστινιακό μένος και από τον διευθυντή της ΕΡΤ να πράξει τα δέοντα αφαιρώντας, πρώτα από όλα, τα πρωτοφανή σχόλια του μουσικού παραγωγού από το αρχειακό τμήμα της εκπομπής.

«Οι μεροληπτικές και δυσφημιστικές δηλώσεις που έκανε ο κ. Ιωσήφ Βάγγερ στις 13 Ιουλίου 2024 δεν θα έπρεπε να είχαν επιτραπεί να μεταδοθούν στον επίσημο Ελληνικό κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΤ Echo, καθώς τα σχόλια που έγιναν δεν σέβονται τα αναφαίρετα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού στην ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την Ανεξαρτησία, τα οποία η Ελλάδα ως χώρα και ο λαός της αναγνωρίζουν. Απαιτείται επίσημη συγγνώμη από τον κ. Βάγγερ, τα σχόλια από την εκπομπή πρέπει να διαγραφούν.

και να αφαιρεθούν και είναι επιβεβλημένη μία δήλωση από τον διευθυντή της ΕΡΤ που θα αποστασιοποιεί την επίσημη θέση του Ελληνικού κρατικού  ραδιοτηλεοπτικού φορέα από τα συκοφαντικά και υποτιμητικά σχόλια που μεταδόθηκαν σε σχέση με την Παλαιστινιακή Σημαία. Η βεβήλωση μιας εθνικής Σημαίας, συμπεριλαμβανομένης της  λεκτικής προσβολής της, είναι παράνομη πράξη στη Ελλάδα και θα πρέπει να διερευνηθεί».

Η ανακοίνωση της παλαιστινιακής πρεσβείας επισημαίνει επίσης πως «η παλαιστινιακή σημαία είναι κρατική σημαία και συμβολίζει την παλαιστινιακή μας εθνική ταυτότητα και την ακλόνητη αντοχή μας για ελευθερία, δικαιοσύνη και ανεξαρτησία».

Εξηγεί επίσης πως οι Παλαιστίνιοι «υφίστανται μια συστηματική και καλά τεκμηριωμένη Γενοκτονία που διερευνά το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, καθώς τα δικαιώματα όλων των Παλαιστινίων παραβιάζονται από το Ισραήλ με κάθε δυνατό τρόπο και κατά κατάφωρη παραβίαση όλων των διεθνών νόμων, κανόνων και συμβάσεων».

Και η ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Πρεσβείας καταλήγει ως εξής:

«Τα σχόλια του κ. Ιωσήφ Βάγγερ στον εθνικό ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΤ αντικατοπτρίζουν τις δηλώσεις του Ισραηλινού δεξιού αποικιακού εποίκου Υπουργού Οικονομικών Bezalel Smotrich στη φασιστική κυβέρνηση του Νετανιάχου. Ο ίδιος ο Smotrich ζει σε έναν αποικιακό εποικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο οποίος είναι παράνομος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Κ. Βάγγερ «η παραποίηση της ιστορίας είναι ιστορικός αρνητισμός!» Αυτά είναι τα γεγονότα: η Ελλάδα καταψήφισε το σχέδιο διχοτόμησης της Παλαιστίνης το 1947.

Το 2011 η Ελλάδα ψήφισε υπέρ ενός ψηφίσματος της UNESCO για την αποδοχή της Παλαιστίνης ως πλήρες μέλος.

Το 2012 η Ελλάδα ψήφισε υπέρ του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για την παραχώρηση στην Παλαιστίνη του καθεστώτος του «Κράτος Μη Μέλος Παρατηρητή» στα Ηνωμένα Έθνη.

Το 2015 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα υπέρ της Απόφασης για την Αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα προ της 4ης Ιουνίου 1967 σύνορα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Και η σιγή ιχθύος από τη διοίκηση της ΕΡΤ

Ως σήμερα το απόγευμα, πάντως, η διοίκηση της ΕΡΤ δεν εξέδωσε ανακοίνωσή της με αφορμή την αντίδραση της πρεσβείας του Παλαιστινιακού Κράτους. Θα έχει ενδιαφέρον εάν η διοίκησή της θα συνεχίσει το ρόλο στρουθοκαμήλου ή θα πάρει κάποια μέτρα έναντι του μουσικού παραγωγού.

Η τελευταία ανακοίνωση που είχε εκδώσει επίσημα η διοίκηση της εταιρίας ήταν στις 4 Ιουλίου…για κάποιο σχέδιο αποτροπής καπνίσματος στην ΕΡΤ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα