ΑΘΗΝΑ
01:41
|
08.09.2024
Η υπεράσπιση και διασφάλιση της δημοκρατίας, η ενέργεια και η διασυνδεσιμότητα καθώς και η μετανάστευση. στην ατζέντα των συζητήσεων.
Στο ανάκτορο Μπλένειμ του Οξφορντσάιρ, οι συναντήσεις των 47 ηγετών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Βρετανία βρίσκεται, σήμερα Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετέχει στην 4η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στο ανάκτορο Μπλένειμ του Οξφορντσάιρ, οικοδεσπότης της οποίας θα είναι ο νεοεκλεγείς Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ που λίγες μέρες μετά την πρώτη του διεθνή παρουσία στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, θα έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Τους 47 ηγέτες κρατών που έχουν προσκληθεί στη Σύνοδο αναμένεται να απασχολήσουν, σε μια σειρά από στρογγυλά τραπέζια που θα διεξαχθούν, η υπεράσπιση και διασφάλιση της δημοκρατίας, η ενέργεια και η διασυνδεσιμότητα καθώς και η μετανάστευση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα την υπεράσπιση και διασφάλιση της δημοκρατίας, με συμμετοχή στο πάνελ θα βρίσκεται, μεταξύ άλλων, και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Από τη Σύνοδο θα απουσιάζει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς το μεσημέρι διεξάγεται στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η κρίσιμη ψηφοφορία για την επανεκλογή της στο αξίωμα.

Μέχρι στιγμής, η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα έχει συνεδριάσει τρεις φορές. Τον Οκτώβριο του 2022, με θέματα ειρήνης και ασφάλειας, ιδίως την κατάσταση στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση, τον Ιούνιο του 2023, με αντικείμενο τις κοινές προσπάθειες για ειρήνη και ασφάλεια, ενεργειακή ανθεκτικότητα και συνδεσιμότητα και κινητικότητα στην Ευρώπη και τον Οκτώβριο του 2023, όταν επί τάπητος τέθηκαν οι τρόποι ενίσχυσης της ανθεκτικότητας, της ευημερίας και της γεωστρατηγικής σημασίας της Ευρώπης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Ο Ιρανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν

Ιλχάμ Αλίγιεφ: Το 80% της συνθήκης ειρήνης με την Αρμενία έχει συμφωνηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα