ΑΘΗΝΑ
01:17
|
08.09.2024
«Δεν με τρομάζεις Τζόρτζια Μελόνι. Έχεις ύψος μόλις 1.20. Δεν μπορώ καν να σε δω, είχε γράψει στον λογαριασμό της στο X η Τζούλια Κορτέζε.
«Αξίζουμε καλύτερα από αυτήν την απαίσια και επαίσχυντη κυβέρνηση», τονίζει η δημοσιογράφος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποζημίωση ύψους 4.210 ευρώ καλείται να πληρώσεις δημοσιογράφος στη Τζόρτζια Μελόνι, για αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κοροϊδεύουν το ύψος της Ιταλίδας πρωθυπουργού.

Ένας δικαστής έκρινε ότι δύο παλαιότερα tweets της Ιταλίδας δημοσιογράφου Τζούλια Κορτέζε, ήταν συκοφαντικά και ισοδυναμούν με «body shaming».

Η κόντρα ανάμεσα στη δημοσιογράφο και την Ιταλίδα πρωθυπουργό ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021, περίοδο που τα «Αδέλφια της Ιταλίας» ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση, όταν η Κορτέζε δημοσίευσε φωτογραφία της κ. Μελόνι μπροστά σε ένα ράφι, στο οποίο είχε προστεθεί με μοντάζ μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Σε μια ανάρτησή της στο Facebook, η κ. Μελόνι είχε κάνει λόγο για περιστατικό «ιδιαίτερης βαρύτητας» και ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά. Αργότερα την ίδια μέρα, η δημοσιογράφος διέγραψε τη φωτογραφία, αφού κατάλαβε -όπως είπε- ότι είναι παραποιημένη, αλλά κατηγόρησε την Μελόνι για στοχοποίηση εναντίον της χαρακτηρίζοντάς την «γυναικούλα», ενώ αργότερα έγραψε «Δεν με τρομάζεις Τζόρτζια Μελόνι. Έχεις ύψος μόλις 1.20. Δεν μπορώ καν να σε δω».

Η δημοσιογράφος απαλλάχθηκε από τη δικαιοσύνη για τη δημοσίευση της αρχικής εικόνας με τη φωτογραφία του Μουσολίνι, αλλά καταδικάστηκε για τα μεταγενέστερα tweets.

Ο δικηγόρος της κυρίας Μελόνι, που το πραγματικό της ύψος είναι μάλλον 1.63 όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, δήλωσε ότι η πρωθυπουργός θα δωρίσει όσα χρήματα θα λάβει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αντιδρώντας στην ετυμηγορία, η δημοσιογράφος υπογράμμισε ότι η ιταλική κυβέρνηση έχει «σοβαρό πρόβλημα με την ελευθερία της έκφρασης και τη δημοσιογραφική διαφωνία» και σχολίασε ότι η Ιταλία μοιάζει όλο και περισσότερο «με την Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν». «Αξίζουμε καλύτερα από αυτήν την απαίσια και επαίσχυντη κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα