ΑΘΗΝΑ
05:42
|
18.10.2024
Στήθηκε ολονύχτια επιχείρηση για τον εντοπισμό του και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Χανίων. Αν και ταλαιπωρημένος ο 45χρονος Γερμανός είναι καλά στην υγεία του.
Διάσωση Γερμανού τουρίστα στο φαράγγι της Σαμαριάς-Ολονύχτια επιχείρηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός ακόμη τουρίστα στην Ελλάδα, ο οποίος παγιδεύτηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας. Ο 45χρονος Γερμανός τουρίστας εγκλωβίστηκε σε δυσβατή ορεινή περιοχή στο φαράγγι της Σαμαριάς, στα Χανιά και σήμερα το πρωί (19/7) διακομίστηκε με το ελικόπτερο διάσωσης στο νοσοκομείο Χανίων.  

Ο 45χρονος ξεκίνησε πεζοπορία με στόχο να φτάσει στην κορυφή του Γκίκιλου πάνω από το φαράγγι, αλλά κάποια στιγμή αντιμετώπισε πρόβλημα και ενημέρωσε μέσω του 112 της αρχές για βοήθεια. Στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσή του με τη συμμετοχή οκτώ διασωστών από την ΕΜΑΚ και το κλιμάκιο Καμπανού Χανίων. Η επιχείρηση συνεχίστηκε και κατά διάρκεια της νύχτας και τελικά ο Γερμανός βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Νωρίτερα σηκώθηκε και drone για τον εντοπισμό του.

Στη συνέχεια στήθηκε επιχείρηση μεταφοράς του με το ελικόπτερο διάσωσης, το οποίο τον παρέλαβε από το σημείο που βρισκόταν με το ειδικό καλάθι. Μεταφέρθηκε στο ελικοδρόμιο του Γενικού Νοσοκομείου και αυτή την ώρα, εξετάζεται από τους γιατρούς. Αν και ταλαιπωρημένος η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει φόβο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπλόκο λιμενεργατών σε μεταφορά σφαιρών στο Ισραήλ

Μήνυμα Μητσοτάκη για το θάνατο της Βάσως Παπανδρέου

Νίγηρας: Λεωφόρος έπαψε να φέρει το όνομα του ντε Γκωλ, πλατεία πήρε το όνομα του Σανκαρά

ΠΕΠΕ: Η διοίκηση της Hellenic Train θα έπρεπε να τεθεί σε διαθεσιμότητα, όχι οι εργαζόμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα